https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ekipi Ekonomske šole postali državni podprvakinji

Murska Sobota, 05.04.2011 ob 10:59  

V petek sta na Ekonomski šoli v Murski Soboti potekali državni tekmovanju v računovodstvu in gospodarskem poslovanju. Naslova državnih prvakov odhajata v Lendavo in Slovenj Gradec, ekipi gostiteljice pa sta prejeli srebrni priznanji.

Obe tekmovanji je Ekonomska šola priredila, ker so bili lanskoletni državni prvaki. Na 13. tekmovanju iz znanja računovodstva se je udeležilo 15 ekonomskih šol iz vse Slovenije, od tega je tekmovalo na osnovnem nivoju 28 in na višjem nivoju 24 dijakov. Ekipno so slavili dijaki Dvojezične srednje šole iz Lendava, tekmovalci murskosoboške Ekonomske šole v zasedbi Barbara Fajfar, Doroteja Kavaš, Jernej Tršovec in Mateja Časar pa so osvojili drugo mesto. Posamično sta zlati priznanji dobila Tršovec in Časarova, Fajfarova pa je dobila srebrno priznanje. Nad tem odličnimi uspehi bdijo mentorji Marija Svetec in Darja Horvat ter Boštjan Gumilar.


17. tekmovanja iz znanja gospodarskega poslovanja GP Zvezda se je udeležilo 48 tekmovalcev iz 16 šol. Zlato priznanje za prvo mesto ekipno je prejel Šolski center Slovenj Gradec, Srednja ekonomska šola, zlato priznanje za prvo mesto posamično pa je dobil dijak Klemen Fekonja iz Srednje ekonomske šole Maribor. Dijakinje Ekonomske šole Murska Sobota v zasedbi Jasmina Majerič, Sanja Grah in Zdenka Kandal so prejele srebrno priznanje, za uspeh pa je zaslužna mentorica Bernarda Kuzma.

Več fotografij s petkovega dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.