https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Voznik pod vplivom alkohola trčil v peško in odpeljal

24.03.2017 ob 6:17  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali devet kaznivih dejanj, dve prometni nesreči, požar, eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru ter pet primerov povoženja divjadi.   

 

V Bakovcih je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje in vožnje pod vplivom alkohola trčil v peško in se s kraja odpeljal ne da bi ponesrečenki nudil pomoč. Policisti so povzročitelja takoj po nesreči izsledili. Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi Nevarne vožnje v cestnem prometu in zaradi Zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Na področju kriminalitete so v Gornji Radgoni obravnavali tatvino mobitela, v Murski Soboti tatvino goriva, goljufijo in odkrili ponarejen bankovec za 20 evrov. V Pincah in Grabah sta bili obravnavani gozdni tatvini, na Suhem vrhu poškodovanje osebnega avtomobila, v Lendavi nasilje v družini, kjer so kršitelju tudi izrekli ukrep prepovedi približevanja. Na avtocesti je bil obravnavan tujec, ki je uporabljal ponarejeno vozniško dovoljenje in ponarejeno listino o brezhibnosti vozila. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja mu je bil začasno zasežen osebni avtomobil. 

V Lomanošah je prišlo do požara na ostrešju stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi dotrajanosti zidanega dimnika ogenj skozi špranje zanetil požar na lesenem ostrešju pokritem s slamo. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za 10.000 evrov škode.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Dva kršitelja ki se ob intervenciji policistov nista pomirila sta bila pridržana na PP Lendava.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Gornjih Petrovec in Lendave.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.