https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Urša Adamič, Nina Šorak: Kje sem ostala

Kdaj: Četrtek, 06.04.2017 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Urša Adamič, Nina Šorak: Kje sem ostala, koprodukcija

Režija: Nina Šorak.

Igrata: Marinka Štern in Iztok Drabik Jug.

Predstava izhaja iz resničnih dogodkov (avtorici predstave imata lastno izkušnjo z dementnima babicama) in poglobljene raziskave o demenci; ustvarjalci zgodbo umeščajo v širši družbeni kontekst naraščajočega števila starejših. Uprizoritev razvije celoten spekter čustvovanj posameznika z demenco in ponuja eno od možnosti, kako jo lahko doživljajo svojci. Pripoveduje zgodbo o odnosu, ki ostaja, in spominu, ki odhaja.

„Človeško vsakdanja, preprosta, tankočutna in prepričljiva zgodba o demenci skozi odnos mame in sina pokaže osebno in družinsko oziroma družbeno perspektivo za bolezen, pa tudi ljubezen, odnose, spomine, minevanje in staranje. Intimna uprizoritev gledalca vabi v situacijo nevsiljivo, s podporo empatičnemu razumevanju doživljanja obeh oseb in razpiranjem njune ranljivosti, pri čemer se izogiba sentimentalno razčustvovanim odzivom, ki jih osnovna situacija zlahka predpostavlja. Odmik od bolečine nekaterih trenutkov izvede uprizoritev v nežno humornem tonu in z igrivo otroško radostjo, ki se budi v dementni Juli.“ Nika Arhar, Delo

„Predstava Kje sem ostala je močna in osupljiva vsaj na dveh ravneh. Najprej v sami ideji: gledališka raziskava ni samo dokument nekega bolezenskega stanja, ampak želi odpreti problem na širši družbeni in medčloveški ravni. In drugič: v izvrstni igralski študiji Marinke Štern, ki je v uprizarjanju sestopa v sivo cono demence in s tem razkroja osebnosti preprosto – izjemna.“ Matjaž Zupančič

Po gostovanju na našem odru odhaja predstava na Teden slovenske drame v Kranj, kjer se vsako leto zvrstijo najboljše predstave, nastale po besedilih slovenskih avtorjev.

PREDSTAVA TRAJA URO IN DESET MINUT, BREZ ODMORA.

Cena vstopnice:

predprodaja / 10 EUR, 5 EUR – za abonente obeh gledaliških abonmajev in Glasbenega abonmaja

na dan predstave / 15 EUR, 10 EUR  – za abonente obeh gledaliških abonmajev in Glasbenega abonmaja

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.