https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Murskosoboška bolnišnica bogatejša za hematološko dnevno bolnišnico

Rakičan, 20.04.2017 ob 7:00  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so včeraj uradno odprli vrata nove dnevne hematološke bolnišnice. Novi prostori so pridobitev tako za bolnišnico kot za bolnike, ki bodo odslej poleg strokovne oskrbe deležni tudi prostorsko primerne obravnave. Možno bo zdravljenje večjega števila hematoloških bolnikov, pa tudi revmatoloških, onkoloških in nefroloških bolnikov. Pred pridobitvijo novih prostorov v sklopu Urgentnega centra so bolnike v sklopu dnevne bolnišnice obravnavali v kletnih prostorih Internega oddelka, kjer so bili pogoji za delo neprimerni.

 

Majhen, a zelo pomemben korak

Otvoritve so se poleg direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota, Bojana Korošca, udeležili še  predstojnica Internega oddelka, prim. Vlasta Petric, predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana, prof. dr. Peter Černelč, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, Kristina Modic ter številni predstojniki hematoloških oddelkov slovenskih regionalnih bolnišnic in predstavniki dobaviteljev, ki so donirali opremo v vrednosti nekaj manj kot 20 tisoč evrov.

Korošec je ob tej priložnosti dejal, da če je bila otvoritev Urgentnega centra velik korak, je otvoritev hematološke dnevne bolnišnice majhen, a zelo pomemben korak. »Zdravljenje hematoloških bolnikov, revmatoloških in onkoloških bolnikov je sedaj nedvomno bolj humano, kakovostno in varno. Ob vse bolj napredni medicini ne smemo pozabiti na človečnost bolnikov in zaposlenih. Današnja pridobitev nedvomno priča, da gremo po tej poti,« je še ob otvoritvi dejal direktor Bojan Korošec.

Tudi primerni prostori so pomembni v procesu zdravljenja

Predstojnica Internega oddelka, prim. Vlasta Petric se je ob otvoritvi zahvalila vodstvu bolnišnice, da je imelo posluh in prepoznalo potrebe hematoloških bolnikov po novih prostorih ter sponzorjem, ki so z donacijami pripomogli k tej pridobitvi.

Predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana, prof. dr. Peter Černelč je poudaril, da ima hematologija v soboški bolnišnici dolgo zgodovino, da je izjemno vesel te nove pridobitve, ki daje pomurskim bolnikom poleg strokovne obravnave sedaj tudi neprimerno boljše prostorske pogoje kot so v Ljubljani in drugod po Sloveniji.

Izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, Kristina Modic je izpostavila, da so primerni prostori poleg strokovne oskrbe, prijazne besede zdravstvenega osebja zagotovo tisti element, ki bolniku vliva dodatno moč, upanje in optimizem v procesu zdravljenja.

Obravnava 30 in 40 pacientov dnevno

V novih prostorih hematološke dnevne bolnišnice v murskosoboški bolnišnici ambulantno obravnavajo med 30 in 40 pacienti dnevno. Zdravijo številne hematološke bolnike, razen bolnikov z levkemijo pa tudi revmatološke, onkološke in nefrološke bolnike.

 Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo je pripravilo razstavo z naslovom »Najboljša novica - 18 zgodb z istim ciljem«. 

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2017 ob 16:09 za določen čas gost

      Rodbino zaposlijo za določen čas te pa na enkrat so sprejeti za stalno .Eni pa po deset lejt z podaljševanjem pogodb nikoli za stalno .Ja klan v bolnici je močen in vse obvladuje lovke so dolge .

      35 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2017 ob 20:15 klantoš gost

      Ha,ha doživotni direktor se samo slika tak kak " ovi z račko puno scaline "Od zgübe so tüdi razpravljali ?

      26 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2017 ob 9:59 gost

      Kaj počneta od direktorja Korošca sin in hčerka v civilu zraven?...priskledniki?!

      26 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2017 ob 14:34 gost gost

      enin trbej rejsan očala. pa ne mislin v bolnici.

      2 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.04.2017 ob 20:38 cecek gost

      Govori se da je La Toya poslala prošnjo za delo v SBM .Zna što o tem kaj več naj napiše

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.04.2017 ob 22:08 Hematoloski gost

      Sramotno in zalostno je, da so prisli iz vseh slovenskih bolnic pogledat urejenost in orgaizacijo, dosezke vodatva in nase, soboske bolnice kot najboljse v Sloveniji- tudi z UKC ja so prisli!! Domaci Prekmurci pa samo blatijo, žalijo; napadajo! Na RTV Slo, kje je redko kaj o Prekmurju, so porocali o odlicni praksi v soboski bolnisnici, nasi domaci novinarji pa v donacih lokanih medijih: beri Vestnik niti besede! Res si Prekmurci drugega ne zasluzimo, kot da smo hlapci, saj sami svojega ne cenimo! ZALOSTNO!!

      6 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2017 ob 21:59 gost

        Dalo bi se napisat o vašem" ažurnem" delu, eno debelo knjigo, ampak potem bi bolnišnico ukinili.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.04.2017 ob 8:04 delavec gost

      Hematološki ....... Zakaj bi pa po tvoje mogli pisati prav o SBM domači novinarji ?O pridelanih izgubah pa niti RTV Slo ne piše . Radi ste izgleda v časopisih .Kaj pa obnašanje enih sester in čakanje po leto in pol na eden pregled ?

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.04.2017 ob 10:12 gost

      gost trnuljčica Res je žalostno namesto da bi bili ponosni, da je v našem domačem kraju bolnišnica z takimi dosežki, pa pluvamo po osebju in direktorju kakšen je takšen je vendar je direktor bolnišnice M. Sobota imam pa občutek, da piše te komentarje ena in ista oseba ZAKAJ?

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.04.2017 ob 10:25 nikoli več v sbm gost

      10:12 ........ Ha ha direktor je kakšen je takšen je .Seveda za ene je super drugi imamo pomisleke tako kot večina .Kdo pa je pridelal dvo milijonsko izgubo delavci ,ali bolniki ? Pod vzdevkom Hematološki je piscu žal in hudo da Vestnik ne piše hvalnic in slovo spevov o bolnici .Že vedo za kaj ne pišejo .

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.04.2017 ob 18:24 zaposleni gost

      Ja res je da smo pridelali izgubo. Vprašanje pa zakaj smo jo pridelali. Pridelali pa smo jo preprosto zato ker skrbimo za bolnike da imajo zdravniki nove sodobne aparate da je bolnišnica urejena tako kot nikdar v svoji zgodovini ni bila ,da zdravimo bolnike iiz celotne Slovenije ter tudi take od katerih nikdar ne bomo dobili plačila. Zdravimo pod ekonomsko ceno z obljubo da dobimo poračun, zdravimo hkrati pa se vsakodnevno soočamo z novimi in novimi zahtevami po varnosti, povečanju zdravniških plač, zahtevami po sodobnejših apartih, adaptacijah itd. In potem za koga ta izguba -za nas zdajšnje in bodoče bolnike. Zaposleni se trudimo ampak vse za bolnike zato me kot zaposlenega zelo žalosti ko vidim take komentarje ter negativizem.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.04.2017 ob 19:03 gost

      zaposleni, verjetno si prenizko na lestvici, da bi lahko vedel kaj vse počnejo lokalni šerifi v bolnišnicah. Pa še kako bi se dalo privarčevati na materialih v bolnišnicah...

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.04.2017 ob 19:21 zaposleni gost

      V bolnišnci Murska Sobota nimamo lestvic imamo pa lestvice za pomoč pri delu. Vsi zaposleni pa smo vestni in znamo premišljevati s svojo glavo ne pa z glavo take in drugačne politike ter politikantov. Na materijalih se pa da toliko privarčevati kot ti dopusti vladajoča in nevladajoča politika z svojimi lobiji načelu.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2017 ob 20:04 gost

        zaposleni, verjetno si strežnik ali bolničar, ker ti res ni jasno o čem govorim. Škoda nadaljnje debate.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.04.2017 ob 21:32 gost

      In ker sem strežnik ali bolničar si ti ki imaš mogoče večjo izobrazbo pametnejši boljši od mene. Klasičen politikantski prevarant kateri forsira svojo politično usmerjeno vodstvo ali pa bivša razočarana vodstvena garnitura.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2017 ob 22:22 čistilec gost

        Ja, gost, se strinjam s teboj! tudi če si strežnik ali bolničar!! ... blati ena ta ista oseba.. " klasičen politikantski prevarant kateri forsira svojo politično usmerjeno vodstvo" ( ali pa sam sebe) ali pa bivša razočarana vodstvena garnitura...

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2017 ob 7:42 gost

        Kot sem napisal, nima smisla, ker resnično ne razumeš. Ampak kakšna politika, vodsstvena garnitura? Si že slišal za pregovor le čevlje sodi naj kopitar? Da ti prevedem, drži se svoje metle, to je žal tvoj domet. Po kakšni ceni in kako pa prihajajo tvoja čistila, pa je čisto druga zgodba, ki je nikoli ne boš razumel!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.04.2017 ob 10:02 gost

      Se prravi da če operiraš z pregovorom le čevlje naj sodi kopitar, si ti spoštovani komentator strokovnjak zaposlen na področju ekonomije, bilanc, analize stroškov.. Da ti prevedem vzemi si v roke knjige in se pojdi učit ekonomijo ter se več ukvarjaj z delom ter pusti politiko politikom.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2017 ob 13:32 gost

        Glej, saj ti ne zamerim, včasih se pač narava kruto poigra z ljudmi in verjetno se potem ne zaveš, da se spuščaš na področje kateremu nisi dorasel. Bi pa bilo mogoče dobro obnoviti osnovno razumevanje branja, verjetno je že dolgo od tvojega osnovno šolskega izobraževanja...

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.04.2017 ob 15:38 gost

      Včasih je potrebno postati tudi skromen živeti v življenju danih možnosti.Te možnosti pa niso za vse enake eni pač delajo zobe, eni analizirajo napake drugih eni pa pač moramo pospravljati smeti. Tako pač je ampak vedno pa je veljalo kdor visoko leta nizko pade. Polno takih povzpetnikov kateri so visoko letali je padlo in ko so padli so potegnili za seboj ogromno takih kateri so skromno živeli . Kar se pa tiče razumevanja branja pa je danes tako da se stvari berejo med vrsticami tudi če niso direktno zapisane se lahko berejo velikokrat tako da je mogoče različno tolmačenje.-primer advokatov pranikov eno mnenje 100 različnih tolmačenj. Poslušaj vmes Žižka in odpri oči boš videl kako manipulirajo-manipulirate politiki z navadnim delavstvom.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.