https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Motoristi, hitrost svoje vožnje prilagodite razmeram na cesti

08.04.2011 ob 9:16  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z gmotno škodo, pet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, nudili asistenco, tri primere povoženja divjadi, poškodovanje vozila na parkirnem prostoru in pridržali tri kršitelje.

Na področju kriminalitete so obravnavali kršitev nedotaljivosti stanovanja, tatvino denarja, dve tatvini delov s traktorja in poskus vloma v nenaseljeno stanovanjsko hišo.  

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta bila pridržana dva voznika osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Gornja Radgona.

Počasi se začenja motoristična sezona. Motoristi so med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, zato vsem voznikom enoslednih motornih vozil policisti svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti. Pri vožnji naj dosledno uporabljajo zaščitne čelade. Tudi voznikom drugih vozil (osebnih in in tovornih avtomobilov) policisti svetujejo, naj vozijo previdno, pri čemer naj bodo pozorni tudi na večje število motoristov na cestah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.