https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Dramska skupina Mokoš nasmejala občinstvo v Puconcih

Puconci, 22.04.2017 ob 13:00  

V kulturni dvorani v Puconcih je v petek, 21. aprila 2017, potekal 4. del srečanja odraslih gledaliških skupin Slovenije "Območni Linhart", kjer se je Ljubiteljska dramska skupina Mokoš predstavila z gledališko predstavo "Vedeževalka/šlogarca". Organizator srečanja je bila Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Murska Sobota. 


Dramska igra/komedija govori o ženski, katera živi sama z otrokom in je brezposelna. Na vsak način se skuša preživeti, zato poskuša različne oblike zaslužka. Odloči se tudi za šloganje, prerokovanje iz kart, kave in krogle. Vendar tega ni vešča, zato blefira in na vsak način skuša pridobiti zaupanje stranke. Pri tem ji pomaga njen mladoletni sin. Zgodba pa se nenadoma zaplete, ko ji na vrata potrka inšpektorica.

Nastopili so:
Šlogarca - Edita Černjavič
Sin - Adel Balčinović
Naci, policist - Valentino Šarkezi
Vera - Cvetka Vereš
Inšpektorica - Lila Lainšček

Avtor dela: Mišo Kontrec
Režija: Mišo Kontrec
Dramaturgija, scenografija, koreografija in glasbena oprema: Mišo Kontrec
Kostumografija: Edita Černjavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.