https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Lendavski kulturniki so gostovali v Mozirju

Lendava, 05.05.2017 ob 7:05  

Območna izpostava Javnega sklada kulturnih dejavnosti Lendava si že vrsto let prizadeva preko različnih kulturniških projektov promovirati Lendavo in njene ljubiteljske ustvarjalce po Sloveniji. Tokrat so se odzvali vabilu KD Stopinje iz Mozirja, ki je ob občinskem prazniku Občine Mozirje želelo pripraviti literarno-glasbeni večer, obenem  razstavo likovnih del lendavskih ljubiteljskih slikarjev.

To je bila tudi odlična priložnost, da smo Lendavčani predstavili svoj projekt potujočih literarno-glasbenih večerov, imenovan  Čarni nasmeh. Gre za projekt, ki se pravkar začenja, sklenili ga bomo pa meseca septembra ob dnevu rojstva pisatelja Miška Kranjca v Veliki Polani. V sklopu akcije Čarni nasmeh potekata poleg večerov dva literarna natečaja – eden za osnovnošolce, drugi za odrasle avtorje.

Lendavsko JSKD smo zastopali člani literarne skupine Pobiralci rose (Lidija Alt, Biserka Sijarič, Slava Zver, Janja Magdič in Olga Paušič, pridružila se nam je pa še Ivanka Tompa iz Odrancev), likovnika Slava Zver in Ludvik Žižek ter glasbeni mojster – cimbalist Andi Sobočan iz Murske Sobote. Mozirjani so nas nadvse gostoljubno sprejeli, pripravili pester program (ogled starega mestnega jedra, muzeja, knjižnice in galerije ter obisk Mozirskega gaja, ki je te dni pisan od  mavričnih barvnih odtenkov cvetočih tulipanov in narcis).  

Skupni kulturni program si je prišlo ogledat lepo število krajanov, ki naše kraje bolj slabo poznajo, so pa bili navdušeni nad likovnimi upodobitvami naše pokrajine, znamenitosti mesta Lendava in nad toplimi verzi, s katerimi smo skušali  tudi v besedi naslikati značilnosti kraja in Prekmurja nasploh, prevzele so jih seveda  tudi prekmurske melodije na cimbalah. Gotovo se bodo vezi s KD Stopinje iz Mozirja tudi v prihodnje še prepletale.

 

Janja Magdič, JSKD Oi Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.