https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Začel se je teden solidarnosti

08.05.2017 ob 9:00  

Danes, na rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta obeležujemo mednarodni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca, s katerim se sicer začenja tudi teden Rdečega križa Slovenije (RKS). V tem času se bodo zvrstile številne aktivnosti, zbirali bodo tudi denarna sredstva.


V okviru tedna RKS bodo potekale številne delavnice, meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola, krvodajalske akcije, ozaveščanje ljudi o RKS in prostovoljstvu, medgeneracijska druženja, pohodi in druge dobrodelne aktivnosti. Med bolj izpostavljenimi sta državno preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči, ki bo v soboto potekalo na Debelem rtiču, in likovni natečaj Otroci pomagajo otrokom - ker nam je mar. Povsod in za vsakogar.

Tudi letos so izdali doplačilne znamke in doplačilne nalepke za javni potniški promet v vrednosti 17 centov. Kot je na nedavni novinarski konferenci pojasnila generalna sekretarka RKS Renata Brunskole, so na ta način lani zbrali 346.837 evrov in jih porabili za izvedbo razvojnih projektov, kritje stroškov organizacije tedna Rdečega križa ter tudi za delovanje strokovnih služb in za izvedbo akcij območnih združej.

Foto: radiokrka.com

Mednarodno gibanje Rdečega križa in Rdečega polmeseca, ki ga sestavljajo Mednarodni odbor Rdečega križa, Mednarodna federacija Rdečega križa in Rdečega polmeseca in 190 nacionalnih društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca, vsako leto prek svoje mreže prostovoljcev in 450.000 zaposlenih doseže več kot 160 milijonov ljudi, potrebnih pomoči, so navedli v RKS.

"Ta dan smo ponosni, da smo del največje humanitarne mreže na svetu za pomoč ljudem v stiski," so dodali. Po njihovih trditvah je to tudi priložnost, da k Rdečemu križu privabijo še več prostovoljcev, novih krvodajalcev in novih donatorjev.

Vir: STA

 

 

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.