https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poletje bo vroče z nekaj hujšimi vročinskimi valovi

12.05.2017 ob 13:00  

Ameriška meteorološka služba AccuWeather napoveduje dolga obdobja vročine in nekaj hujših vročinskih valov.

Vremenoslovci Accuweather napovedujejo več vročinskih valov z nadpovprečno visokimi temperaturami, predvsem na območju južne Evrope, na območju Italije in preko Balkanskega polotoka.

Foto: zurnal24.si

Meteorolog Alan Reppert napoveduje, da bodo temperature skozi vse poletje nad 32 stopinj Celzija, vmes pa bo tudi daljše obdobje vročine, ki bo trajalo najmanj teden dni. Prav tako se kažejo tudi možnosti rušenja vročinskih valov. Nevarnost pojava več vročinskih valov naj bi veljala za območje Makedonije, Madžarske in Romunije. Na območju Velike Britanije in Irske naj bi bila vročina v letošnjem poletju redka, Francija, Poljska in Češka pa naj bi se soočale s številnimi nevihtami in neurji, tudi posameznimi primeri tornadov. 

Foto: phobia.wikia.com

Prav tako za letošnje poletje opozarjajo na povečano nevarnost pojava smoga in slabe kakovosti zraka ter nevarnost suše, poroča zurnal24.si.

Lansko poletje ekstremne vročine ni bilo, temperature so se dvignile do največ 35 stopinj Celzija. Precej več je bilo krajevnih neurij, tudi s točo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2017 ob 13:22 Rob gost

      To pa moreš biti veleum da napoveš vročino poleti,...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2017 ob 16:40 nostradamus gost

      biče vatreno, pozabu je povedati, ka de se drevje "razpüščalu", pa kamenje "cvrlou"

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.05.2017 ob 17:13 Bumbar gost

      Tej so rejsan bedaki,nevejo za en den pravilno napovedati,ka sele za mejsece naprej,pa vojna je za vutro napovejdana,mu vidli ce de rejsan

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.05.2017 ob 23:25 Pors gost

      Pa da ne pozabit na konec sveta,in še druge vrazeverne gluposti...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.05.2017 ob 12:47 sončno gost

      Zadnjič je na enem radijskem programu napovedovalec povedal da bo dež še naprej padal , če ne bo nehal .Alo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.