https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Folklorna skupina KUD Križevci praznuje 70 let

13.05.2017 ob 7:00  

Folklorna skupina KUD Križevci pri Ljutomeru praznuje letos 70 let delovanja. V počastitev jubileja so v četrtek, 11. maja, pripravili razstavo slik folklorne skupine iz preteklosti in Bilten, ki so ga izdali ob tej priložnosti.

V okviru kulturnega programa so razstavo odprli Rogisti lovske družine Križevci, ki letos praznujejo 35 let delovanja. Program se je nadaljeval v razstavnem prostoru župnišča občine Križevci pri Ljutomeru, kjer je na ogled razstava slik iz zgodovine delovanja folklorne skupine in številna priznanja, ki so jih v 70.ih letih prejeli. S plesom se je predstavila folklorna skupina KUD, s petjem pa je prireditev popestrila Matilda Slavič. Veliko navdušenja je požel tudi nastop mlade violinistke Žive Jurič.

Slavnostna govornica je bila ga. Valerija Žalig iz Beltinec, pozdravil pa jih je tudi župan občine mag. Branko Belec, ki je folklornemu društvu podelil posebno priznanje.Na prireditev so bili povabljeni vsi, ki so doslej plesali v folklorni skupini KUD Križevci pri Ljutomeru in seveda vsi občani.

Ob koncu so vsi prisotni prejeli Bilten, ki opisuje razvoj skupine in njene nastope, vodje in plesalce.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2017 ob 20:19 Franc gost

      Bravo KRIŽEVCI! Čestitke, se vidi, da ste enotni s pametnim županom na čelu. Ne pa mi v lotmerki revčeki, vladarica pa s svojim vladanjem in dejanji, lotmerk potaplja.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2017 ob 21:05 Bili gost

        No, bolj bi mu ustrezal pridevnik narcisoidni, kot pa pameten župan. Pa kar precej ga "napoleonov sindrom " muči.

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2017 ob 8:38 Mateja gost

      Glano, da se v naši občini dogaja, kaj pa mate v lotmerki? Skregani turizem, to že ptički čikvkajo po prelepi naši Sloveniji. Da hujše sramote od turizma v lotmerki, daleč naokoli ni. Ime Jeruzalem in ne vete tržiti. Občina Križevci pa raste, še malo pa vas bomo prehiteli.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.05.2017 ob 12:45 križevci gost

      Mateja ........ Le kaj se pa dogaja povej napiši rezultate ?Če si ti za kaj zaslužna pri "tvojem dogajanju " potem objavi ,da bomo vsi vedeli .

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.05.2017 ob 20:45 Srečko gost

      10 . junij :)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.05.2017 ob 12:54 Hana gost

      Kaj pa je v Križevcih, nič, spalno naselje, nobenih novih delovnih mest, ni štipendij.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.