https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Veselo ob prazniku: nagrado Občine Črenšovci je prejel Žan Kelenc

Gornja Bistrica, 15.05.2017 ob 12:00  

Minuli vikend se je na ŠRC Jame na Gornji Bistrici odvijalo pestro dogajanje ob občinskem prazniku Občine Črenšovci.


Osrednja proslava je povezala kulturne ustvarjalce iz celotne občine, ki so združeni pripravili kulturni program. Nastopili so otroci iz obeh vrtcev v občini, zapeli mladi pevci, združeno zaplesali folklorniki iz več vas in zapeli ljudski pevci. Predstavile so se mažoretke iz Črenšovcev, zaigrali mladi glasbeniki, z recitacijami pa so se predstavili učenci iz obeh šol.

Zbrane je ob občinskem slavju nagovoril župan Anton Törnar, ki je podelil tudi občinska priznanja in nagrado. Priznanja so letos šla v roke zakoncema Antonu in Olgi Donko iz Dolnje Bistrice za dolgoletno in kreativno delovanje v javnem življenju, še posebej na kulturnem in humanitarnem področju ter Branku Kelencu iz Gornje Bistrice za dolgoletno kreativno delovanje v javnem življenju, še posebej na področju prostovoljnega gasilstva in športa. Občinsko nagrado si je za uspehe in dosežke na športnem področju, ki imajo poseben pomen za razvoj, ugled in promocijo občine Črenšovci prislužil Žan Kelenc iz Črenšovcev. Žan je med drugim članski državni prvak v streljanju z zračno puško in članski državni rekorder, strelec leta v mladinski kategoriji, zabeležil pa je tudi izvrstne rezultate na številnih mednarodnih tekmovanjih.

Obiskovalci pa so se lahko v petek in soboto pridružili številnim aktivnosti, med drugim kuharskemu tekmovanju za najboljši "bistriški lunec", se preizkusili v nogometu in pandolu, se podali na pohod za Murski cvet, zapeljali s terenskimi vozili, obiskali "senje", manjkal pa ni niti program za otroke. V večernih urah so se odvijale zabave, in sicer v petek so se obiskovalci zavrteli ob zvokih Mladih Pomurcev, v soboto pa so šotor zavzeli Okrogli muzikanti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.