https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Gorazd Žilavec se vrača v domače okolje kot režiser

Murska Sobota, 08.04.2011 ob 14:52  

V okviru KUD Štefan Kovač je igralska skupina pripravila že tretje leto zapored novo premiero "220 neVOL(T)of", pod režijo pa se bo po petih letih dogovarjanja končno podpisal Gorazd Žilavec. Torkova premiera je že razprodana, tudi za prvo ponovitev ni več veliko vstopnic.

Producentka premiere Brigita Perhavec je povedala, da se je že pred petimi leti pogovorjala z Gorazdom Žilavcem, če bi prišel režiral ljubiteljsko predstavo, saj je kot pravi Perhavcova v našem okolju zelo veliko volje po ljubiteljskem igranju, težko pa je najti režiserje. Zdaj, ko Žilavec ni več zaposlen v gledališču Koper, je prišlo do realizacije projekta. "Letos smo se odločili za besedilo Iztoka Lovriča z naslovom 220,v naši priredbi pa je to "220 neVOL(T)of," pravi Brigita Perhavec.


V Mursko Soboto se rad vrača tudi delat, ne samo ob vikendih

"Ko sva se zmenila z Brigito, da prevzamem režijo, sva prišla na to, kdo bo igral in ko sem slišal, kakšen arsenal igralcev mi ponuja, sem povedal »Jezoš Marija«. To pa zato, ker sem z večino teh starejših igralcev začel svojo gledališko pot. Brez vsakega olepševanja lahko povem, da je blazno lepo z njimi delati in so pridni. Na vajah sem opazil entuziazem in iskrice v očeh, ki sem jih tudi sam imel, ko sem bil še pri Torpedoju," pravi o predstavi in igralski zasedbi Gorazd Žilavec, ki je med drugim še povedal, da se mu je trenutno lepo vračati v Mursko Soboto tudi za delo, ne samo ob vikendih in da bo v maju igral v monokomediji Aleša Nadaija Panonec in morje, s tem načinom se vrača h koreninam, kar mu je všeč.


S starimi mački računajo na uspešno predstavo

Zgodba v predstavi opisuje odnose in komične zaplete med sostanovalci manjšega bloka, ki je v postopku denacionalizacije, igrali pa bodo večinoma "stari mački". Nastopala bodo Jože Brunec, Peter Jadrič, Edi Jakšič, Berta Kološa, Boštjan Lačen, Nenad Perič, Dušan Radič, Romeo Varga, Darko Vrebac in Janez Žilavec. Nekaj od njih je bilo danes tudi prisotni na novinarski konferenci, kjer so izrazili zadovoljstvo glede dela z nagrajenim slovenskim igralcem. Premiera, ki je že razprodana, bo v torek, 12. aprila ob 19. uri v grajski dvorani, prva ponovitev pa bo že v ponedeljek, 18. aprila ob 19. uri, kjer je še nekaj na voljo vstopnic. Ker računajo na to, da bo predstava uspešna, bo še nekaj ponovitev v maju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.