https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Lendava in Arad svečano podpisali pogodbo o sodelovanju

Lendava, 18.05.2017 ob 11:00  

V torek, 16. maja 2017, sta župan Občine Lendava mag. Anton Balažek in župan Občine Arad iz Romunije Gheorghe Falcă podpisala listino o sodelovanju, s katerim želijo ustvariti nove priložnosti za povezovanje in poglobiti medsebojno sodelovanje.

S svečanim podpisom listine o sodelovanju želita Občina Arad in Občina Lendava razširiti kulturno izmenjavo, vzpostaviti sodelovanje med izobraževalnimi institucijami in krepiti sodelovanje na ekonomskem, športnem, socialnem področju ter na področjih varstva okolja in lokalne javne uprave.

Foto: lendava.si

V okviru obiska sta si župan in podžupan Občine Arad Levente Bognár ogledala razgledni stolp Vinarium Lendava, lendavski grad in Gledališko in koncertno dvorano Lendava ter se sestala z vodstvom Petrola Geoterm.

V ospredju pogovorov so bile gospodarske teme, predvsem sodelovanje na področju izrabe obnovljivih virov energije ter kulturne teme in izkušnje mesta Arad z njihovo kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture, so zapisali na spletni stani Občine Lendava.

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.