https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sporno davčno potrdilo Muri 05: Temlinova in Topić dobila pogojne kazni

02.06.2017 ob 11:00  

Okrožno sodišče na Ptuju ju je obsodilo na štiri mesece pogojne kazni s preizkusno dobo dveh let.


Nekdanja direktorica Finančnega urada Murska Sobota (FUMS) Vlasta Temlin je bila obsojena usmerjanja izdaje potrdila nogometnemu klubu Muri 05 maja 2012, nekdanji predsednik kluba Miroslav Topić pa je bil obsojen napeljevanja h kaznivemu dejanju. Oba sta obsojena na štiri mesece pogojne kazni s preizkusno dobo dveh let, kar je sicer manj kot je zahtevalo tožilstvo, ki je za vsakega predlagalo pet mesecev pogojne zaporne kazni.

Spomnimo: FUMS je leta 2012 NK Muri 05 izdal ponarejeno davčno potrdilo, ki je pričalo, da so bili vsi prispevki in davki plačani 14. maja 2012, kljub temu da so bili poravnani šele 29. maja 2012. Lažno potrdilo je takrat Muri 05 omogočilo nastopanje v evropski nogometni ligi.

Sodba proti Temlinovi in Topiću še ni pravnomočna, oba odvetnika pa sta že napovedala pritožbi, poroča Pomurje.si.

Je pa izdaja potrdila Muri 05 že dosegla pravnomočni sodni epilog za druge tri vpletene s FUMS-a, in sicer Tatjano Gyergyek, nekdanjo namestnico Temlinove, bivšega vodjo kontrolornega oddelka Avgusta Zakojča in davčnega kontrolorja Štefana Koltaja. Gyergyekovo je višje sodišče obsodilo na pet mesecev, Zakojča in Koltaja pa na štiri mesece pogojne kazni zapora. 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.