https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Blagoslovili obnovljen križ v Babjem Ložiču

08.06.2017 ob 8:10  

V nedeljo, 4. junija, je potekala slovesnost ob postavitvi obnovljenega križa v Babjem Ložiču, ki ga je neurje uničilo v začetku letošnjega leta.


Zbrani so se v procesiji odpravili od železniške postaje Mesto Ljutomer proti lokaciji križa v Babjem Ložiču. Ob križu, postavljenem v spomin na vse po vojni pobite v Babjem Ložiču, je potekala sveta maša, ki so jo darovali ljutomerski župnik in dekan Andrej Zrim, kaplan Zoran Car ter škofov vikar za narodnostne skupnosti in župnik z Razkrižja msgr. Franc Režonja.

Zbrane je nagovorila županja Občine Ljutomer Olga Karba, ki se je spomnila dogodkov izpred 70-ih let, ki so pustili temen pečat in zaznamovali tamkajšnjo skupnost :»Časa se ne da zavrteti nazaj. Vendar ni smiselno, in tudi ne človeško, iti naprej z bremeni nečloveških ljudi. Hvala vsem, ki ste se zavzeli za to, da kot ljudje in skupnost naredimo kar je prav. Da izrečemo spoštovanje. Utremo pot spravi. Najdemo boljšo pot naprej.«

Vir: olgakarba.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2017 ob 12:49 gost

      V gozdu Babji Ložič so pripadniki OZNE in KNOJA usmrtili najmanj 9-12 premožnejših prebivalcev Ljutomera. Prikritih povojnih morišč je v Sloveniji več kot 600. V nekaterih je več tisoč žrtev povojnega komunističnega terorja nad Slovenci.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2017 ob 11:06 gost gost

        kdaj pa boste postavili kakšno znamenje med vojno pobitim ??? kot to prikazujete je da po vašem medvojno pobiti si tega ne zaslužijo ???

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2017 ob 13:01 Zgodovina gost

      Kaj pa teror vseh 4.let okupacije...na tisoče mrtvih slovencev...holokavst...še nekaj tisoč zraven....zmagovalci po vsej evropi so se maščevali nad poraženci in kolaboratorji nacistov in fašistov....na žalost ali v vojni so vedno zmagovalci in poraženci...so tisti ki so začeli morijo in tisti ki so jo končali....in čast zmagovalcem....in pieteta vsem nedolžnim žrtvam....

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.06.2017 ob 9:28 Martinov gost

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2017 ob 9:38 gost

        Na seznamu pobitih oseb manjkajo priimki dveh oseb in tistega,kateri je pobegnil. Iščem podatek o pokojnem Štefanu KOLMANU, r. 1906 iz Melincev in usmerčen 22,04.1945, kateri bi naj bil pokopan na tem kraju. Če kdo kaj ve o tem me naj obvesti na E-naslov: zvonko.vrsic@triera.net

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.