https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti slavnostno odprli Bogatajeve dneve zaščite in reševanja

Murska Sobota, 09.06.2017 ob 7:00  

Včeraj je na grajski ploščadi v Murski Soboti potekalo slavnostno odprtje Bogatajevih dnevov zaščite in reševanja 2017, ki bodo potekali do sobote, 10. junija 2017. Predstavilo se bo okrog 80 razstavljavcev iz desetih držav, pričakujejo pa več kot 10.000 obiskovalcev. Prireditev poteka od sloganom "Življenja rešujemo skupaj".

Županu Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandru Jevšku je pripadel pozdravni nagovor v katerem je povedal, da si je Murska Sobota za cilj postavila ambicijo, da postane mesto visoke kakovosti življenja. Župan je izrazil veselje, da so lahko dnevi prvič poimenovani Bogatajevi dnevi po Miranu Bogataju, ki je bil dolgoletni poveljnik Republiškega štaba Civilne zaščite. V pomurskem in regijskem centru bo specializirana enota za poplavno varnost. Oblikovati pa želijo tudi kompetenčni center, za celo Slovenijo, ki bo v pomoč pri spopadanju s poplavami.

Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak je izrazil zadovoljstvo, da so skupaj z Mestno občino Murska Sobota uspeli pripraviti tako velik dogodek, katerega so načrtovali že prej a jim migrantska kriza tega ni dovolila. Mag. Bizjak je izrazil veselje, da je tokratna tradicionalna prireditev poimenovana Bogatajevi dnevi in se ob enem zahvalil družini, da dnevi nosijo ime Bogataj. V primeru naravnih nesreč pa je izpostavil, pomen solidarnosti in čut za sočloveka.

V imenu predsednika vlade Republike Slovenje dr. Mira Cerarja je Bogatajeve dneve zaščite in reševanja uradno odprl državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije dr. Erik Kopač, ki je poudaril veliko razsežnost varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter opomnil na vse tiste, ki v času nesreč pomagajo na različnih področjih. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.