https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kriminalisti v Ljutomeru pričeli s preiskavo požara

11.06.2017 ob 8:30  

Na požarišču četrtkovega požara v Ljutomeru, ki je uničil skladišče podjetja Eko Plastkom, je včeraj bilo še okoli 20 gasilcev, ki gasijo preostala tleča mesta, je v izjavi za STA dejal poveljnik občinske civilne zaščite Branko Novak. Razmere so po njegovih besedah že dovolj varne, da so dopoldne na požarišče prišli tudi kriminalisti in začeli preiskavo.


Novak je pojasnil, da gasilci iz prostovoljnih društev ob pomoči delovnih strojev prekopavajo požarišče in sproti gasijo preostala tleča mesta. Vodo za gašenje so črpali iz bližnje reke Ščavnice, v pomoč pa jim je bil tudi dež.

Strokovnjaki iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano po Novakovih besedah so včeraj ob pomoči pripadnikov civilne zaščite jemali  vzorce solate na območju do enega kilometra od požarišča.

Kaj je botrovalo požaru v podjetju Eko Plastkom, ki je popolnoma uničil skladišče, v katerem so bile odpadne sveče, plastika in parafin, še vedno ni znano. Kriminalisti so namreč včeraj dopoldne šele začeli preiskavo požarišča.

Foto: rtv slo

Pri gašenju četrtkovega požara v Ljutomeru je sodelovalo okoli 300 gasilcev. Po prvih ocenah pristojnih služb naj ne bi povzročil večje okoljske škode. Dosedanje analize so pokazale, da je v reko Ščavnico stekla zgolj požarna voda, ki naj ne bi povzročila večjega onesnaženja.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je prebivalce pozval, naj ves čas upoštevajo priporočila pristojnih služb.

Ljutomersko podjetje se ukvarja s sortiranjem in predelavo odpadnih nagrobnih sveč, ostale vrste sveč pa ustrezno izločijo in predajo zbiralcem za nadaljnjo predelavo.

 

 

 

Vir: STA

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2017 ob 14:49 voda gost

      Tukaj tudi, če bi kdo hotel požar podtakniti ne rabi ničesar s seboj prinesti. Ves potreben material je že na kraju samem. Pomembni dokazi pa itak zgorijo. Vrhnika ? Ljutomer ? Odpadki ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2017 ob 11:36 motiv gost

      Nekateri mediji danes poročajo, da naj bi bil požar podtaknjen. Saj večina jih tudi je. Samo motive je potrebno poiskati, jih povezati in rezultat je na dlani. Z dokazovanjem pozneje je seveda težje. Ogenj pač uniči večino ali vse dokaze.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.