https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Expano bo ponujal aktivno doživetje Pomurja s pomočjo sodobnih intermedijskih rešitev

Murska Sobota, 22.06.2017 ob 11:00  

V murskosoboškem hotelu Diana je včeraj  potekala predstavitev kreativne rešitve zasnove paviljona Expano (okrajšava za Experience Pannonia), ki naj bi prihodnje leto maja ob Soboškem jezeru odprl vrata obiskovalcem. V njem naj bi nastal sodoben turistični, kulturni, športni in poslovni center t. i. Vrat v Pomurje. Cilj projekta je povečati pritok turistov, predvsem tujih in tistih z visoko kupno močjo, jih zadržati v pokrajini dalj časa ter ponuditi mednarodno konkurenčno vsebino.

 

»Pomurje sta čas in prostor, kjer duša najde svoj mir«

»Paviljon iz svetovne razstave Expo v Milanu smo umestili ob Soboško jezero z namenom, da  tukaj ustvarimo sodoben turistični, kulturni, športni in poslovni center regije. Da zgradimo Vrata v Pomurje. Vrata v Slovenijo,« je med drugim povedal župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. S položajem tik ob avtocesti je izbrana točka odlična lokacija za razvoj vstopne točke v Pomurje in v Slovenijo. Po Jevškovih besedah želijo Pomurje razviti v prepoznavno turistično destinacijo, ki jo bo obiskalo več zahtevnejših gostov, ki znajo ceniti mir, ki ga pokrajina nudi. »Pomurje sta čas in prostor, kjer duša najde svoj mir«, je še dodal Jevšek.  

Steber prihodnjega turističnega in poslovnega razvoja Pomurja

Bojan Kar, v.d. direktor Razvojnega centra Murska Sobota, je povedal, da aktivno delajo na tem, da bo regija v polni meri izkoristila skupne priložnosti, ki nam jih odpira paviljon. »Ta projekt vidimo kot steber prihodnjega turističnega in poslovnega razvoja Pomurja. Priložnosti prinaša vsaki lokalni skupnosti, ponudnikom turističnih vsebin, podjetjem, kulturnim ustanovam, društvom ter vsem, ki ustvarjajo pestro ponudbo Pomurja«, je med drugim izpostavil Kar.

Aktivno doživetje Pomurja

Konkretnješe vsebine in zasnovo Expana pa je predstavil Manuel Kuran iz podjetja FrancFranc, ki je bilo izbrano z najboljšo idejo na javnem razpisu.  

Expano, kar je zaenkrat še delovno ime, bo predstavljal presečišče med gospodarsko in turistično vizijo in ju bo povezoval skozi pet ključnih gospodarsko turističnih stebrov: narava, termalna voda, aktivni turizem, kulinarika in kulturna dediščina. Ogled razstave bo posebno in predvsem aktivno doživetje, ki bo obiskovalcem še dalj časa pustilo globoke vtise o Pomurju,« je med drugim povedal Kuran. Celotna izkušnja, ki bo obiskovalcem na različne načine predstavila Pomurje, bo trajala 45 min do eno uro.

Pripravljajo tudi mobilno aplikacijo, ki bo podrobneje predstavila celotno ponudbo regije.

V razpravi, ki je bila del predstavitve so podali svoje poglede na predstavljene rešitve, vsebine in ponudbo paviljona. Z idejami iz razprave bodo nadgradili izbrano kreativno rešitev družbe FrancFranc. 

Pričetek del že jeseni, otvoritev pa že maja prihodnje leto

Gradbeno dovoljenje za paviljon so že pridobili. Prihodnje dni bo objavljen  razpis za izvajalca del. Paviljon bodo začeli postavljati jeseni, prihodnje leto pa vgradili opremo, postavili vsebine. Expano bo odprl vrata predvidoma  maja prihodnje leto.

Še vedno lahko podate svoje ideje o oblikovanju končne vsebine

Kuran je poudaril, da bodo v prihodnjih treh mesecih potekale delavnice na temo Expana in šele nato izdelali končne rešitve.

Aktivna je spletna stran  www.expano.si,  kjer lahko najdete osnovne informacije o predvidenih kreativnih rešitvah zasnove paviljona Expano, izveste načrtovane korake do same otvoritve in sodelujete pri oblikovanju končne vsebine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.