https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurski špricer 2017 točijo v Gerlincih

23.06.2017 ob 12:00  

Tü točimo PREKMURSKI ŠPRICER je akcija, ki ima cilj v gostinskih lokalih promovirati vina iz Prekmurja. Posebne zunanje oznake so začeli podeljevati od novembra 2008.


Lansko leto je zmagal lokal Puconska oštarija vinarja Štefana Špilaka. Letos je ocenjevanje potekalo v vinogradniškem centru Goričko v Ivanovcih, kjer je sodelovalo 36 vinarjev, ki z vinom oskrbujejo 87 gostinskih lokalov, poroča pomurje.si.

Komisijo je vodil Ernest Novak, specialist za vinogradništvo in vinarstvo na KGZ Murska Sobota. Najboljši špricer pijejo na Izletniški kmetiji Kozelinovi v Gerlincih. Vino je pridelal vinar Anton Gomboc iz Gerlinec. Drugo mesto pripada Jožetu Šumaku z Vaneče, ki z vinom oskrbuje Filip bar v Puconcih. Tretji je bil Rudi Svetec, ki svoje vino toči v Gostišču pri Rudiju v Šalovcih,  Kava baru Mija v Puconcih in Kava bar Minka v Markovcih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2017 ob 12:47 škropec gost

      Čüdno ka so pa nej Rajhovi in Pavlinjekovi špriceri najboljši

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2017 ob 14:04 Goričanec gost

      ... pa koa mijslite, ka mij na Goričkon nikaj nemamo, fse je prinas dobro, koa dobro odlično, od gestija, pitija pa tüj žensk pardon diklin pa lejpi pozdrav se vijdimo pri Lidiji pa Tončeki:.....

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.06.2017 ob 17:12 gost

      rajh,pavljžinjek -sirotenje od lidij

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.06.2017 ob 18:33 gost

      pa jeben van reklame sred napisa

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.06.2017 ob 14:53 Naci+ gost

      MORDA JE PREKMURSKI ŠPICER RES DOBER ZA ODŽEJAT; AMPAK JE ODVRATEN, KER GA MORAJO TOČITI V KIČASTO POBARVANE KOZARCE, PODOBNE ORANŽADAM. TOREJ JE TREBA TE KOZARCE ČIMPREJ STRETI IN NABAVITI NOVE IN BREZ NAPISOV, SAJ SO V GOSTLNAH OBIČAJNI IZVESKI: TU TOČIMO...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.06.2017 ob 21:09 picer gost

      kozarci so pa res grdo obarvani. logo treba spremeniti

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.06.2017 ob 11:39 gurman gost

      Za tiste, ki ne vedo, kaj in kako je v gostinstvu. Rajh in Pavlinjek sta gostilni restavraciji na višjem novoju. Glavna stvar so izbrane jedi. K dobrim izbranim jedem sodi seveda dobra kaplijica. Voda se pije za žejo posebej. Špricarje točijo v bifejih, kjer jih eni pijejo iz navade, drugi za žejo in tretji kar tako pač. Zato je brez veze primerjati špricerje in gostilne kjer nudijo jedi za višji sloj ljudi. Tudi sam spijem kdaj v bifeju kak špricer. Bolj pozimi, ker sedaj pivo bolj paše. Ko gremo v gostilno jest si seveda nalijemo čistega vina. Takega, ki se poda k hrani, ki jo naročimo. Kozarci na sliki so pa res bolj za oranžado.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.06.2017 ob 20:17 radler gost

      koji sloj ljudi pa te odi k Rajhu in Pavlinjeku? Lopovi, direktorski tajkuni, in samovšečneži, ka te tan lijžeju pobarvane krožnike. Pa ka jim špricerji ne pašejo, ka tej bogovi vino "jedo", pa čotkaju zraven

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.