https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Opravite avdicijo v Prekmurju in nastopite v filmu Šanghaj ob boku nemške lepotice

13.04.2011 ob 11:42  

V celovečernem filmu Šanghaj, katerega scenarij je napisal Marko Naberšnik po literarni predlogi romana Nedotakljivi Ferija Lainščka, bo igralska zasedba mednarodna.

Glavna ženska vloga je zaupana nemški igralki Asli Bayram, glavna moška vloga pa makedonskemu igralcu Visarju Vishki. Ravno v teh dneh se producentska hiša Arsmedia odpravlja na pot v Sarajevo, Beograd, Skopje, kjer bo potekal izbor igralcev za še nezasedene vloge, v prihodnjih tednih pa jih čaka v Prekmurju še avdicija za epizodne vloge.

Scenarist in režiser filma Šanghaj Marko Naberšnik (Foto: Arsmedia.si)

Osrednji junak filma je romski kralj, Lutvija Belmondo Mirga, ki pripoveduje zgodbo o štirih generacijah

Celovečerni film Šanghaj je romantična drama, v katerem so glavni protagonisti člani ciganske družine Mirga. Zgodbo o štirih generacijah v prvi osebi pripoveduje Lutvija Belmondo Mirga, ki je tudi osrednji junak zgodbe, romski kralj, ki se odloči ustvariti lastno vas, poimenovano Šanghaj. Romski kralj na svojo stran pridobi policijo in politiko, kar mu omogoča, da se dvigne nad zakon. Ob razpadu Jugoslavije zamenja prekupčevanje s trgovskim blagom s preprodajo orožja, kar mu prične ogrožati njegovo zasebno življenje in ga vodi do razpotja.

Večji del filma Šanghaj scenarista in režiserja Marka Naberšnika bo posnet v Prekmurju

Scenarij za celovečerni film Šanghaj, ki se realizira v produkciji Arsmedie, je po literarni predlogi romana Nedotakljivi Ferija Lainščka napisal Marko Naberšnik, ki bo film tudi režiral. Oba pa sta avtorja slovitega Petelinjega zajtrka. Glasbo za film bo ustvaril Saša Lošić, scenografijo Miha Ferkov, kostumografinjo Nataša Rogelj, direktor fotografije pa je Miloš Srdić. Samo snemanje filma bo potekalo v Ljubljanskem ateljeju Viba filma, v Ljubljani in okolici, v Trstu, Sarajevu in Mariboru. Večji del filma pa bo posnet v Prekmurju, in sicer v Murski Soboti, Banovcih ter v zgrajenem romskem filmskem naselju ob jezeru blizu vasi Filovci.

               

              Asli Bayram (Foto: Arsmedia.si)    

Avdicija za epizodne vloge po v Prekmurju potekala med 6. in 7. majem

"Igralska zasedba je mednarodna. Glavna ženska vloga je zaupana nemški igralki Asli Bayram. Glavna moška vloga je zaupana makedonskemu igralcu Visarju Vishki. Poleg njiju bo v filmu nastopala plejada vrhunskih igralskih legend iz republik bivše Jugoslavije. Poleg vseh teh ne bo manjkalo tudi slovenskih igralcev," pravi producent Franci Zajc in dodaja: "Ravno v teh dnevih se odpravljamo na pot v Sarajevo, Beograd, Skopje, kjer bo potekal izbor  igralcev za še nezasedene vloge." V prihodnjih tednih pa jih čaka še precej dela, posebej velika avdicija za epizodne vloge v Prekmurju, ki bo potekala med 6. in 7. majem v organizaciji Simone Cizar (Muramar), ki je angažirana za vodjo epizodnih vlog.  

 

             Visar Vishka (Foto: Arsmedia.si)

Film Šanghaj je sprejet v program Evropske prestolnice kulture 2012

Film Šanghaj se bo snemal v juliju, avgustu in oktobru 2011, dokončan pa bo julija 2012. Film je sprejet v program Evropske prestolnice kulture 2012 in bo predpremierno slavnostno predvajan 10. septembra 2012 na Grajskem trgu v Mariboru, redna kinematografska distribucija pa se bo začela takoj po predstavitvi filma na 15. Festivalu slovenskega filma v Portorožu v oktobru 2012.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.