https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Črešnjevcih je bilo srečanje tamburašev in ljubiteljev tamburaške glasbe

04.07.2017 ob 16:00  

Kulturno društvo Peter Dajnko iz Črešnjevcev je letos gostilo in organiziralo srečanje tamburašev in ljubiteljev te zvrsti glasbe.


Prav na prvo nedeljo v mesecu juliju je bilo v opoldanskih urah v Črešnjevcih ob tamkajšnjem gasilskem domu živahno in veselo. Člani Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev so namreč letos gostili in priredili 17. srečanje tamburašev in ljubiteljev te zvrsti glasbe. Tamburaška glasba, ki je tako rekoč v teh krajih že vrsto let dobro poznana in je prinesena iz roda v rod v smislu ljubiteljskega ljudskega muziciranja, daje poseben pečat in zasvojenost, predvsem ljudem, ki imajo radi nežne melodije v ljudske tonu, v izvajanju le-te in poslušanju.

Na tokratnem srečanju v Črešnjevcih so se pridružile štiri tamburaške skupine, ki slonijo na ohranjanju ljudskega izročila mnogih rodov. V uvodu programa so nastopili najmlajši – folkorniki Otroške folklorne skupine Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci, s svojim nastopom pa so popestrili in obogatili program še člani tamburaške skupine Odpisani iz Cankove, tamburaška skupina Bisernica iz Ljutomera, Lotmerški tamburaši Kluba prleških babic iz Pristave, ter tamburaši Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Po nastopu in izvedbi programa se je nadaljevalo veselo druženje v prijateljskem tonu. Že naslednje takšno srečanje z dogovorom med skupinami bo nekje na prleškem koncu, kjer je tamburaška glasba doma, cenjena in spoštovana.

Foto in tekst Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.