https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Tudi danes lahko pričakujemo močnejše nevihte s točo

11.07.2017 ob 10:30  

Danes popoldne in zvečer so po Sloveniji možne močnejše nevihte in krajevna neurja.


Meteorološki izračuni kažejo na pestro situacijo, ki ima velik potencial za razvoj neurij z močnim nevihtnim pišem, številnimi udari strel, nalivi in točo. Zadnji izračuni kažejo, da na zelo pestro dogajanje v večjem delu države, poroča portal Neurje.si. Glavnino dogajanja meteorologi pričakujejo zvečer in prvem delu noči na sredo.

Čez dan in predvsem popoldan se bodo pojavljale krajevne plohe in predvsem nevihte. Šlo bo za predfrontalno proženje, ki bo verjetnejše v severni polovici države. Lokalno lahko nastane kakšna močnejša nevihta  z nalivi, sunki vetra in točo. Toča lahko ob bolje razviti močni nevihti v premeru preseže debelost 3 cm. V tem delu dogajanja nevihte pričakujemo predvsem v severni polovici države (Gorenjska, Štajerska, Koroška, Prekmurje in deloma osrednja Slovenija).

Foto: meteo.arso.gov.si

Glavno dogajanje je pričakovati zvečer, ko se bodo nevihte, vmes tudi močnejša neurja, iz smeri Avstrije in Italije okrepile in v obliki večjega nevihtnega sistema v prvem delu noči širile proti jugovzhodu države. Takrat bodo krajevno možna močnejša neurja z močnimi do silovitimi sunki vetra, nalivi in točo.  Posebej gre izpostaviti Koroško, Štajersko, severno Primorsko, Notranjsko in deloma Osredjo Slovenijo. Padavine z nevihtami bodo v drugem delu noči na sredo od severa postopno ponehale.

Predvsem zvečer bodo možna krajevna neurja, ki jih lahko spremlja močan nevihtni piš. Lokalno lahko sunki nevihtnega vetra podirajo drevesa in odkrivajo strehe. Neurja bo lokalno spremljala tudi toča, ki lahko v premeru ob bolj organiziranih nevihtah preseže 3 cm. Zaradi močnih nalivov lahko krajevno prihaja do razlivanja hudourniških vod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.