https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prosti strel: Pafos

13.7.2017  

Na Pomurec.com ob četrtkih objavljamo prispevke iz rubrike Prosti strel, v katerih predstavljamo zanimivosti nogometnega dogajanja na pomurskem območju. Danes se bomo odpravili na Ciper.


Ciper je ena od bolj priljubljenih destilacij za počitnice. Otok vabi dopustnike, tudi marsikaterega Pomurca, z lepimi plažami in zgodovinskimi ostanki grških kultur. Kot kaže, pa bo po novem tudi nogometna destinacija za nogometaše iz našega področja.

Mitja Lotrič, nekdanji igralec Mure, je v tem tednu namreč podpisal pogodbo s Pafosem. To bo za 22-letnika prva izkušnja v tujini, po tem ko je igral za Muro, Koper in nazadnje Rudar. Prvo slovensko ligo tako zapušča po odigranih 133 tekmah in doseženih 18 zadetkih.

foto: splet

In kakšen klub je Pafos? Klub je novinec v prvoligaškem ciprskem tekmovanju. Ustanovljen je bil leta 2014 z združitvijo klubov AEK Kouklia in AEP Paphos. Pred začetkom te sezone je trenersko mesto kluba zasedel Luka Elsner in tako začel "novačiti" tudi igralce iz Slovenije, tako se je tja preselil, kot že omenjeno, Lotrič. Lotriču pa bi po nekaterih informacijah v prihodnjih dneh lahko sledil tudi Erik Janža, še en nekdanji muraš.

Samo mesto Pafos sicer leži na jugovzhodu. Je turistično mesto, po zadnjem štetju (2011) ima 33.000 prebivalcev, ima pa tudi drugo največje letališče v državi. Po legendi naj bi v Starem Pafosu iz morja prišla boginja ljubezni Afrodita, ki jo tako imajo za svojo.Videti je mogoče veliko starogrških in bizantinskih spomenikov, arheološke najdbe v mestu pa datirajo tudi do 8000 let nazaj. Arheološki ostanki so vpisani v UNESCO seznam svetovne dediščine.

foto: splet

  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2017 ob 17:53 velika usta gost

      Zaslužil si je prestop, ker je v ubogi Slovenski ligi osvojil vse, kar se je dalo. Postal je prvak z Koprom, kot tudi z Rudarjem. Pafos je velik klub , kjer je postal glavni trener iz Francije, kateri ga je želel odpeljati že pred leti v Francijo. Upajmo, da bo tudi v eksotični državi tako uspešen kot je bil v amaterski Slovenski lige. Čeprav ga že leta snubita Olimpija in Maribor je raje izbral Koper in Rudar, ker v teh klubih steje samo kvaliteta igralca. Prestop je seveda posledica menedžerskih vračanj uslug in to je nogomet.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2017 ob 19:30 Mura samo Mura gost

      Kakši prvak z Rudaron pa z Kopron, Rudar je nikdar nej biu prvak, Pri Kopri je pa nej špilo da je biu KJoper prvak. Tou pa ka si je zaslujžo dober prestop pa drži.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.07.2017 ob 22:40 gost

        Elsner mi tebi zriktamo klub, ti vzameš v zameno Lotriča, Ivačiča,..itd. Trener, kerome agenti delajo ekipo ni dorasel. Tako bo vedno samo mali trenerček v turistični lige. No ja, in zato še more vzeti turistične igralce. Nogomet je res mafijski šport.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.