https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Krogu slavnostno odprli obnovljeni most do reke Mure

Krog, 16.07.2017 ob 8:30  

V soboto, 15. julija, so v Krogu na dostopni cesti do reke Mure slavnostno odprli prenovljeni most, ki je ena ključnih vstopnih točk v območju Nature 2000 in Biosfernega območja ob Muri.

Most je bil obnovljen v okviru projekta Go in nature, ki se izvaja v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska v obdobju 2014 – 2020. Cilj projekta je vzpostaviti čezmejno mrežo ponudnikov trajnostne infrastrukture in programov za doživljanje naravnega okolja na trajnostni način, v zavarovanih območjih narave v čezmejnem območju. Murskosoboška občina bo s pomočjo evropskih sredstev iz programa Interreg uredila vstopno točko ob gramoznici v Krogu, interpretacijsko doživljajsko točko ob Muri pri brodu ter poti do in ob Muri. Vrednost investicije je znašala 65.000 evrov.

Zbrane je uvodoma nagovorla predsednica Krajevne skupnosti Krog Erika Vogrinčič Barbarič. Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je izrazil veselje, da en dan pred občinskim praznikom odpirajo drugi most v Krogu, ki je bil obnovljen v tako kratkem času in je rezultat projekta Interreg V-A Slovenija – Madžarska.

Slavnostni trak sta skupaj prerezala predsednik PGD Krog Simon Tudjan in župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.

Most pri Brodu na Muri, je slavnostno blagoslovil kaplan Andrej Lažeta.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.