https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dobrovnik in Turnišče v znamenju 24-urne kolesarske preizkušnje

Dobrovnik, 16.07.2017 ob 7:00  

V Dobrovniku se je včeraj opoldne pričela 24-urna cestna kolesarska dirka Slo24ultra.


Kolesarji so se lahko podali na 12- ali 24-urno preizkušnjo, kjer so preizkusili svojo vzdržljivost in preverili, koliko kilometrov lahko prevozijo v 12 ali 24 urah.

Kolesarji, med katerimi so bila tudi nekatera zveneča imena svetovnega kolesarstva, med njimi tudi slovenski ultramaratonec Marko Baloh, so vozili 11-kilometrov dolgo krožno progo, speljano skozi občini Turnišče in Dobrovnik. Zmagovelec dirke se šteje tisti, ki v 24 urah prevozi največ krogov.

Slo24ultra bo organizirana za solo tekmovalce in tekmovalke in za 4-članske ekipe (ženske, moške in mešane). V letu 2017 dirka šteje tudi za UMCA 24-urno evropsko prvenstvo.

Hkrati je ob kolesarskem maratonu v Dobrovniku potekal tudi nogometni turnir, kjer so se pomerile številne okoliške ekipe.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.