https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Soboško poletje 2017: Klapa Kampanel

Kdaj: Petek, 25.08.2017 ob 20:00

Kje: Murska Sobota, Trg kulture

SOBOŠKO POLETJE 2017

KLAPA KAMPANEL, Hrvaška

Zasedba: Nado Santini – 1. tenor; Ante Antić – 2. tenor; Tomislav Prcela – 2. tenor, kitara; Davor Krnjak – bariton, mandolina; Mate Gaćina – bariton, kitara, konge; Nikša Antica – bariton, kitara; Vjekoslav Hudeček – bas, kitara; Jerica Gracin – bas, basovska kitara; Emil Martinovič – bas.

Klapo Kampanel sta leta 1996 ustanovila primoštenska študenta v Zagrebu, Jerica Gracin in Mate Gaćin, v njej pa se je zamenjalo mnogo pevcev. Resneje so začeli nastopati leta 1999, v sestavi, kakršna je danes, pa deluje od leta 2013. 

Takoj na začetku je klapa Kampanel postala prepoznavna na hrvaški glasbeni sceni, saj se ob izvrstnem petju niso bali mešanja glasbenih slogov in na videz nezdružljivega.
Sledili so številni nastopi na glasbenih dogodkih in festivalih doma in v tujini ter nagrade tako kritike kot publike. Med najpomembnejše uspehe štejejo trikratno zmago na Festivalu klap in mandolin v Opatiji (2010, 2011, 2012) in drugo nagrado leta 2015, zmage na Festivalu klap ob kitarah in mandolinah (Makarska, 2012, 2013 in 2016), tretjo nagrado strokovne komisije in publike na Festivalu dalmatinskih klap v Omišu leta 2013. So prejemniki porina 2009 v kategoriji najboljše izvedbe »pesmi klape«.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.