https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Pozitivni učinki lubenice

22.07.2017 ob 7:05  

Če držite dieto ali pa si želite privoščiti zdrav sadež z nizkim deležem kalorij, si privoščite osvežilno lubenico, ki je polna vode in vitaminov. Redno uživanje lubenice (vsaj v sezoni) izboljša splošno zdravje.


Lubenica vsebuje ogromno vode, zato je tudi hitro prebavljiva in dodaja energijo metabolizmu. Vsebuje številne pomembne hranljive snovi za splošno dobro počutje telesa.

Vsebuje visoko vsebnost vode, malo kalorij in s tem malo sladkorja, vitamini in minerali pa so namenjeni za pozitiven učinek na vaše telo. Lubenica vsebuje okoli 90% vode, vitamin C in B, ogljikove hidrate, vitamine, kalcij, natrij, magnezij, železo, antioksidante.

Foto: livelovefruit.com

Pozitivni učinki se pokažejo že po prvem zaužitju lubenice.

Učinki na zdravje

- visok delež vode regulira vodo v telesu, je diuretik, zato odvaja odvečno vodo iz telesa in je primerna, ko se spopadate z ledvičnimi kamni

- vlaknina spodbuja dobro izpraznitev in tako prečisti telo ter limfni sistem

- pripomore k boljšim kostem, zobom, las in nohtom

- razkisa telo (znižuje pH), pomaga pri zgagi

- antioksidanti zagotovijo preventivo pred rakom

- vsebnost železa je primerna pri anemiji in med menstruacijo

- izboljša koncentracijo in spanec

Foto: aspenspecialtyfoods.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.