https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Trg kulture v ritmih romske glasbe

Murska Sobota, 22.07.2017 ob 9:11  

Včeraj je na Trgu kulture nastopila družinska romska glasbena skupina Karavan Familia iz Madžarske. Predstavili so se s tradicionalno madžarsko romsko glasbo in ruskimi, romunskimi, španskimi in drugimi romskimi skladbami.


Karavan Familia je romska glasbena skupina iz Madžarske. Gre za pravo družinsko glasbeno skupino, ki ga sestavljajo starša István Nagy (glas, kitara, tambura, ustna harmonika) in Ilona Farkas (glas, ples) ter otroka István Nagy ml. in Niki Nagy. V zadnjih 10 letih je Karavan Familia ustvarila svoj lastni svet, ki temelji na romski glasbeni tradiciji. S talentom, znanjem, idejami in pristopom dokazujejo, kako pisana, odprta in živahna je romska glasba.

Poleg tradicionalne romske glasbe repertoar Karavan Familie vključuje tudi ruske, romunske, španske in balkanske romske pesmi ter nekaj lastnih skladb. Navdihujejo jih torej različni znani evropski romski slogi, pesmi pa nosijo tudi prizvoke bluesa, džeza, fada, R & B, flamenka, funka in latinskoameriške glasbe. Kljub tej raznolikosti je Karavan Familia uspela obdržati svoj značilen slog, ki je hkrati inovativen in tradicionalen, ljubezniv in zabaven. Njihov najnovejši album (Karavan Familia: Asvin 2014) nosi intimno sporočilo o ljubezni, žalosti, tradiciji in miru. Na lestvici World Music Chart Europe je bil maja 2014 uvrščen med najboljših 20 svetovnih glasbenih izdaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.