https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Jasmina Maček na evropskem prvenstvu v Azerbajdžanu v mešanih dvojicah pristreljala srebro

29.7.2017  

Bodončanka Jasmina Maček in Tomaž Blazinšek, sta na strelskem evropskem prvenstvu v azerbajdžanskem Bakuju  na mešani ekipni tekmi v trapu osvojila drugo mesto. V velikem finalu sta morala priznati premoč Jessici Rossi in Giovanniju Pellielu iz Italije, ki sta slavila z 41:39.


Za odmevne rezultate na strelskem evropskem prvensvu  sta dokaj nepričakovano zaslužna Mačkova in Blazinšek. Na posamičnih tekmah se jima ni izšlo - Mačkova je denimo zasedla 25., Blazinšek pa 30. mesto -, zato pa sta "eksplodirala" na današnji ekipni mešani tekmi v trapu, ki bo tudi na programu poletnih olimpijskih iger v Tokiu 2020.

Kot je po tekmi povedala Mačkova, kolajne nista pričakovala. Prepustila sta se toku tekme, sta pa bila že od prvega kvalifikacijskega strela zelo dobro razpoložena, visoko raven streljanja pa sva zadržala vse do samega konca izjemno naporne celodnevne preizkušnje.

»V finalu je imel najboljši dosežek Tomaž, ki je zadel 22, medtem ko sem sama zadela 17 letečih tarč. Škoda, v finalu sva bila povsem sproščena, morda celo preveč, saj sva že pred prihodom na strelski poligon imela zagotovljeno kolajno. V finalu sva se trudila po najboljših močeh, a Italijana sta bila bolj osredotočena, res pa je, da sta oba tudi bolj vajena tovrstnih nastopov,« je pojasnila Mačkova.

Mačkova in Blazinšek sta visoko raven streljanja prikazala že v kvalifikacijah in zadela 94 od možnih 100 glinastih golobov in se nato po razstreljevanju prebila v polfinale, kjer sta po pravem trilerju osvojila prvo mesto. A pot do polfinalne zmage je bila trnova, v njej ni manjkalo dramatičnih trenutkov, po dodatnem razstreljevanju pa sta na kolena položila slovaško navezo Jana Špotakova-Marian Kovacoy z 19:18, nekoliko presenetljivo pa sta izpadla v kvalifikacijah zelo prepričljiva Španca Fatima Galvez in Antonio Bailon.

Slovensko strelsko navezo je v finalu čakal obračun z najbolj imenitnima predstavnikoma v tem športu, in sicer Jessico Rossi, ki je nosilka zlate kolajne s poletnih olimpijskih iger v Londonu 2012, še bolj znan pa je njen rojak Pellielo, ki ima v svojih vitrinah kar štiri olimpijske kolajne, od tega tri srebrnega in eno bronastega leska, ob tem pa je še nosilec zlate kolajne s svetovnega prvenstva v Limi 2013, poroča STA.

V nadaljevanju evropskega prvenstva v Azerbajdžanu bodo na sporedu še preizkušnje z orožjem velikega kalibra, slovenske barve pa bodo zastopali Renata Oražem ter Rajmond Debevec, Robert Markoja in Dušan Ziško.

Foto: Facebook Jasmina Maček

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.