https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Bodoncih prevzeli novo gasilsko vozilo

31.07.2017 ob 8:20  

Prostovoljno gasilsko društvo Bodonci je postalo bogatejše za novo gasilsko vozilo, znamke Peugeur.Včeraj dopoldne so tako ob tej priložnosti priredili proslavo, katerega so se udeležili številni slavnostni gostje. Po slavnostnem govoru, blagoslovitvi novega vozila in podelitvi plaket gasilskega veterana je sledila še slavnostna predaja avtomobila, ki so jo opravili botra, župan občine Puconci Ludvik Novak in predsednica krajevne skupnosti Milena Žilavec, ter predstavnik Gasilske zveze Slovenije Dušan Utroša.


Potrebe po novem gasilskem vozilu so se v društvu PGD Bodonci porajale že dlje časa, vendar za izbrano vozilo ni bilo dovolj sredstev. Letos jim je skupaj z sponzorji, donatorji, člani društva, občankami in občani, nenazadnje uspelo. Kot je na proslavi uvodoma povedal predsednik društva Štefan Hakl, to ni velika pridobitev samo za društvo, temveč za celotno občino. Naravnih nesreč je čedalje več, samo društvo pa je zelo aktivno in prepoznavno po zelo dobri organizaciji in v reševanju na večjih tekmovanjih in drugih srečanjih po Sloveniji.

Med zbranimi častnimi gosti so bili med drugim tudi predstavnik gasilske zveze Slovenije, regijski poveljnik Dušan Utroša, župan občine Puconci in obenem boter novega vozila, Ludvik Novak, predsednik gasilske zveze Puconci, Ivan Pintarič, poveljnik gasilske zveze Puconci, Franc Barbarič, predsednica krajevne skupnosti in hkrati botra, Milena Žilavec, ter ostali zbrani, med njimi tudi sponzorji in donatorji.

Društvo PGD Bodonci, ki je bilo ustanovljeno že davnega leta 1923, v svoji zgodovini delovanja pomni številne pridobitve in dogodke. Od prve dvokolesne brizgalne, ki so jo nabavili takrat iz Budimpešte, so kasneje nabavili in zamenjali številna modernejša vozila, katera so jim dobro služila na vseh srečanjih, tekmovanjih in tudi intervencijah. Samo društvo je zelo dobro organizirano, zelo uspešno na regijskih, državnih in krajevnih tekmovanjih, znano tudi po zelo dobri opremi vozil ter dobri kadrovski opremi.

Prireditev so s številnimi kulturnimi točkami obogatili učenci podružnice OŠ Bodonci, podelili pa so tudi plakete gasilskega veterana. Po blagoslovitvi vozila so opravili svečano predajo, kateri sta prisostvovala botra Milena Žilavec in Ludvik Novak ter Dušan Utroša.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.