https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slive – okusno sadje: malo kalorij in veliko antioksidantov

05.08.2017 ob 10:00  

Slive so okusno sadje. Če želite, da bi vaš obraz sijal, si jih privoščite, saj koži dajejo svežino. Prav tako spodbujajo gibanje črevesja in pomagajo pri stresu. Ker vsebujejo veliko pomembnih snovi, delujejo kot preventivo številnim boleznim. Če boste redno uživali slive, boste očistili telo pred škodljivimi snovmi.


Slive vsebujejo vodo, beljakovine, ogljikove hidrate, maščobo, železo, vlaknine, kalcij, fosfor, pantotensko kislino, folno kislino, vitamini A, B, C, E in K.

Foto: besthealthmag.ca

 Učinki uživanja sliv

- boljši imunski sistem

- spodbujajo prebavo

- povečajo delovanje črevesja

- pospešujejo metabolizem

- normalizirajo krvni sladkor

- imajo odvajalni učinek

- negujejo kostno tkivo

- preprečujejo osteoporozo

- izboljšajo moč in kakovost nohtov in las

- vplivajo na delovanje jeter, ledvic in sečil

- razstrupljajo organizem

- znižujejo povišan holesterol

- preprečujejo bolezni srca in ožilja

- preprečujejo raka; očistijo proste radikale iz telesa

- primerne so za diabetike, nosečnice in doječe matere

Foto: saga.co.uk

Slive so dobro prehransko dopolnilo v času hujšanja. Čistijo prebavni trak in delujejo kot diuretik. Sveže slive uživajte 4-5 krat tedensko po 100-150 gramov. Suhe slive uživajte trikrat na teden po 30-40 gramov, saj suhe slive vsebujejo večji delež ogljikovih hidratov.

Pogosto se uporabljajo pri pripravi zanimivih pijač in hrane. Znano je predvsem slivovo vino, ki ga proizvajajo predvsem na Kitajskem. Ima nežen, sladek, saden okus in vsebuje okrog 12% alkohola. Za Srednjo Evropo je tradicionalna pijača slivovka. Iz sliv se pripravljajo tudi goste marmelade, slive pa lahko uporabite tudi pri delanju sladic in smutijih.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2017 ob 11:01 Naci+ gost

      SLIVE AFRODIZIAK - Kolektivno uredništvo je od nekod povzelo niz koristi od uživanja sliv, ki jih je v naših krajih bolj malo, saj je svoje opravila mrzal. To pa ne pomeni, da ne bo slivovke: nekateri jo imajo še iz lanskega leta, drugi jo lahko kupijo...vsem pa menda koristi za igrico "ata+mama." VSEKAKOR PA ODPRAVLJA ZAVORE V PREDIGRI, (Minister za zdravje opozarja...).

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2017 ob 15:19 febo gost

      Naci+ ....... Če se tij zanašaš na slive kot Afrodiziak te ga bole po redko namočiš bogme .Čakajmo še kaj bo napisal vse vedi VANČ

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.