https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Borovnice - sadež, poln zdravilnih učinkov

12.08.2017 ob 10:00  

Najnovejše raziskave so pokazale, da borovnice močno podpirajo imunski sistem in telo, ki ščitijo telo pred rakom, ohranjajo mladosten videz, imajo pozitivne učinke na kožo, živčni sistem in možgane.


Vsebujejo vodo, beljakovine, ogljikove hidrate, maščobo, vlaknine, železo, kalcij, magnezij, fosfor, kalij, natrij, mangan, pantotensko kislino, folno kislino, vitamine A, B, C, beta karoten in naravno barvili mirtilin, ki je najmočnejši antioksidant v borovnicah – ščiti telo pred rakom.

Foto: rodalesorganiclife.com 

Pozitivni učinki na zdravje:

- podpirajo imunski sistem

- razstrupljajo celi organizem

- zajemajo proste radikale – preprečujejo raka

- delujejo antiseptično – odpravljajo vnetje

- pospešujejo presnovo

- pospešujejo izgorevanje maščob

- pomagajo pri driski

- znižujejo visoki krvni tlak

- preprečujejo bolezni srca in ožilja

- odstranijo slabe maščobe v žilah

- odpravljajo napenjanje

- odpravljajo kašelj

- zdravijo kožne bolezni

- normalizirajo sladkor v krvi

- ohranjajo mladosten videz

- izboljšujejo vid

Foto: bethenny.com

Borovnice so primeren dodatek pri hujšanju ali kot del zdravega življenjskega sloga. Imajo nizko energijsko vrednost in njihove sestavine pospešujejo izgubo teže in spodbujajo splošno zdrave.

Uporabljajo se lahko kot dodatek v jogurtu, skuti, kaši, sadni solati, pudingu, tortah, marmeladah.

Foto: momjunction.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.