https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Aritmija skupaj z indijskima glasbenikoma navdušila občinstvo

05.08.2017 ob 9:00  

V okviru festivala Soboško poletje so v petek, 4. avgusta na Trgu kulture, nastopili Aritmija feat. Sabiha Khan in Vinayak Netke.


Zasedba: Tilen Stepišnik – kitara; Šemsudin Dino Džopa – kitara; Sabiha Khan – glas; Vinayak Netke – table; Vasilij Centrih – violin; Žiga Šercer – tolkala.

Skupino Aritmija sestavljata kitarista Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa. V petnajstih letih delovanja v duetu pa tudi v razširjeni zasedbi s tolkalistom Žigo Šercerjem in violinistom Vasilijem Centrihom ter drugimi glasbeniki je Aritmija izvedla več kot 500 nastopov v Sloveniji in tujini ter izdala 3 zgoščenke. Njihovo glasbo najbolje opisuje oznaka »world music« in gre za mešanico predvsem balkanske ljudske glasbe, flamenka, rocka in džeza.

Poleti 2016 je skupina Aritmija k sodelovanju povabila indijska glasbenika, pevko, ki je več kot dvajset let posvetila izpopolnjevanju tehnik indijskega klasičnega in tradicionalnega petja, Sabiho Khan, in tolkalista, virtuoza na indijskem tolkalu tabla, Vinayaka Netkeja. Z virtuoznostjo in udarnostjo ter svojimi skladbami sta nadgradila Aritmijin “world-music” zvok. Glasbeni projekt Aritmija feat. Sabiha Khan in Vinayak Netke črpa navdih iz različnih glasbenih slogov, večinoma avtorske skladbe z magičnim pridihom, pritajeno subtilnostjo in silovito energijo pa se v vsej svoji luči pokažejo v energičnem in pristnem nastopu v živo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2017 ob 9:20 ha,ha gost

      Nikog ni bilo pa so gor dali slike gostov iz bližnjih lokalov .Res super ni kaj .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2017 ob 15:11 foto gost

      fotografije pa groza... ne dat vsakemu fotoaparat v roke... če pa že, pa ga naučite vsaj osnovna pravile fotografije, torej kompozicijo, pravilo tretjin in pa osnovne nastavitve fotoaparata, da nebodo fotografije tako podosvetljene kot so zdaj in vse imajo odrezane noge...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.