https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Festival Zbüjdi se! oživil murskosoboški park

Murska Sobota, 08.08.2017 ob 10:30  

Pomursko društvo za krepitev socialnega dela, nepridobitno združenje študentov socialnega dela in socialnih delavcev iz Pomurja, je tudi letos poskrbelo za popestritev počitniških dni murskosoboškim osnovnošolcem. V soboškem parku poteka od včeraj pa do konca tedna festival Zbüjdi se! 2017.

 

V sklopu festivala potekajo različne delavnice za osnovnošolce

Včeraj so v lesni delavnici skupaj z Markom Šijancem izdelovali lesene stole, se v športni delavnici  z Bojano Žižek in Pajkovo mrežo spoznavali skozi igro, s Tanjo Rituper pa je potekala delavnica Dreamcatcherji. Na voljo je bila tudi knjižnica na prostem, ki jo je vodila Jasna Jelušič.

Danes bodo mladi udeleženci med drugim reciklirali majico, imeli ribolovno delavnico in spoznavali ameriški nogomet. Prihodnje dni bodo sledile vodne igre, izdelava lampiončkov, spoznavali bodo romsko kulturo in plese ter košarko na vozičkih. Vse delavnice potekajo v dopoldanskih urah.

Festival se nadaljuje vsak dan tudi v popoldanskih urah

Popoldansko dogajanje je namenjeno tudi drugim obiskovalcem. Danes bo na grajskem dvorišču film pod zvezdami, v sredo bo potekala joga in poslikava s henno, v četrtekm bo sledilo potopisno predavanjem, v petek pa bo na grajski ploščadi živi šah. Festival se bo zaključil v soboto zvečer s koncertom  na MIKK-ovem dvorišču.

Projekt, ki poteka pod sloganom »«Ne pusti času, da te obrača«,  naslavlja problem socialne izključenosti in spodbujajo prostovoljstvo. Celoten festival je humanitarne in prostovoljne narave.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.