https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: XVI. mednarodni potujoči muzej po štirih deželah

Murska Sobota, 13.08.2017 ob 10:00  

Včeraj, 12. avgusta, je v organizaciji Motokluba Veterani Murska Sobota potekal XVI. mednarodni potujoči muzej po štirih deželah.


Ljubitelji starodobnih vozil, so se najprej zbrali na parkirišču podjetja Murska-Transport v Murski Soboti. Po prijavi, jutranji kavici in pecivu so se s skupinskim startom kolone, podali na 125 km dolgo potepanje po 4 deželah. Udeleženci so se podali do Bad Radkersburga (Avstrija), kjer so opravili zajtrk. Sledila je vožnja nazaj v Slovenijo, ko so skozi Cankovo nadaljevali pot v smeri Puconec do nekdanjega mejnega prehoda z Madžarsko v Prosenjakovcih. 

Po okrepčilu na madžarski strani so se napotili proti slovenski meji in jo prečkali na mejnem prehodu Kobilje. Pot so nadaljevali do Kapce, kjer je sledilo kosilo. Nato so se odpravili do slovensko-hrvaške meje, kjer so na Hotizi prečkali mejo, ter opravili krajši postanek z okrepčilom v Štrigovi (Hrvaška). Iz Štrigove so se usmerili proti mejnemu prehodu Banfi in se podali v Mursko Soboto, kjer je sledil zaključek prireditve, podelitev spominskih pokalov voznikom in večerja. 

Kot je povedal predsednik Motokluba Veterani Murska Sobota Jože Bobovec, se je tradicionalne prireditve, že 16. mednarodnega potujočega muzeja po štirih deželah, udeležilo preko 80 vozil in 140 udeležencev, ki so prihajali iz štirih držav. Letos je prišlo več avtomobilov in nekoliko manj motorjev, kar je posledica vremenskih razmer. So pa v klubu kljub muhastemu vremenu z udeležbo zadovoljni.

Zbrane je pred odhodom pozdravil tudi župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in jim zaželel srečno pot.

Več fotografij v spodnji galeriji ...



 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2017 ob 13:21 kolesar gost

      Dosta je že tega ves promet gor stavijo in to se ponavlja 5--6 krat na leto brezi veze

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.08.2017 ob 13:59 gost

      ti špileke si naj lastniki v rit purijneju, te pa iznenada prdneju

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.08.2017 ob 18:19 Oldtajmeraš z srcon gost

      kolesar - oj vejpa potrpi teh 5-6 krat na leto ti še vedno ostane 360 dni, dogaja se pa 2 krat letno, junija pa avgusta, tak ka prosimo za potrplenje če se le da. gost - san prdno pa nikaj.... Omejenost ljudi ne pozna meja....žal je pač tak. Nič nej krej poglednoti pa se te ne tijče, nej pa gledati in se brez veze razburjati. Eno v ton uživamo drujgi pač nej. Eni odite na tekme Mure in jo kujete v oblake jes pa pač nej. Pa moj komentar pod Murinimi objavami nikoli nete najšli, ker me to pač ne zanima in to je OK in zaradi toga ker me pač ne zanijmle še ne blatin, preklinjan, in kaj drujgo še k coj Muro...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.