https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S kolesi tudi letos do branikov slovenstva po občini Črenšovci

15.08.2017 ob 10:00  

Že četrto leto zapored so v občini Črenšovci počastili branike slovenstva, do katerih so se zapeljali s kolesi.

Kolesarji so se soboto popeljali skozi vse vasi v občini Črenšovci, kjer so počastili spomin na devet t.i. branikov slovenstva. V vseh šestih krajih občine so izbrali mesta, ki so v preteklosti pomembno prispevala k ohranitvi narodnega čutenja v tamkajšnji občini. Pri tem so se poklonili tudi kulturi, veri, gasilstvu, intelektualcem, žrtvam vojn in drugim.

Pot jih je vodila od spomenika padlim v 1. svetovni vojni v Parku spominov v Črenšovcih, do groba Maistrovega borca, duhovnika in publicista Jožefa Godine na pokopališču na Dolnji Bistrici, do spominske plošče braniteljem mostu čez reko Muro na Srednji Bistrici, kulturne dvorane s spominsko ploščo padlim v 2. svetovni vojni na Gornji Bistrici, Zelkove domačije v Črenšovcih, mimo spomenika osvobodilne fronte, do kapelice sv. Janeza Krstnika v Trnju in gasilskega muzeja v Žižkih. Pot so  zaključili pri Kleklovem spomeniku pred občinsko zgradbo.

Na vsaki točki so se v nagovoru spomnili ljudi in dogodkov, ki so prispevali k krepitvi narodne zavesti, ter položili šopek domačega cvetja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.