https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na bogojinski osnovni šoli začeli z obnovo strehe

Bogojina, 23.08.2017 ob 12:00  

Posledica hudega neurja, ki je divjalo 10. avgusta po Pomurju, je bila tudi odkrita streha osnovne šole v Bogojini, kjer so z obnovitvenimi deli začeli danes. Pouk bo začasno potekal na Ekonomski šoli Murska Sobota in v nekdanjem dijaškem domu v Murski Soboti. Na srednji biotehnični šoli v Rakičanu z obnovo strehe še niso začeli.  

Na Osnovni šoli Bogojina so z obnovo strehe začeli danes, končana pa naj bi bila v dobrem mesecu dni oziroma do konca septembra. Ostala potrebna dela, kot so sanacija premočenih tal, zidov in podobno, pa bodo izvajali postopoma, je za Slovensko tiskovno agencijo povedala ravnateljica OŠ Bogojina Sabina Juhart. 

V petek, 1. septembra, bodo imeli informativni sestanek s starši, na katerem bo predstavljen potek dela v novem šolskem letu. S poukom pa bodo na šoli začeli v ponedeljek, 4. septembra.

Pouk bo v času sanacije potekal na dveh lokacijah. Učenci od 5. do 9. razreda bodo imeli pouk na Ekonomski šoli Murska Sobota. Učenci od 1. do 4. razreda v nekdanjem dijaškem domu v Murski Soboti, kjer je sedaj Center za šolske in obšolske dejavnosti. Učenci od 6. do 9. razreda pa bodo prvi teden v šoli v naravi, ki so jo načrtno prestavili na začetek šolskega leta.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Streho na srednji biotehnični šoli v Rakičanu so začasno sanirali in šolo zavarovali pred zamakanjem, trenutno pa še izbirajo izvajalca del. S poukom bodo, kljub sanaciji v šoli, začeli 1. septembra, je za Slovensko tiskovno agencijo povedala ravnateljica Biotehniške šole Rakičan Simona Potočnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2017 ob 18:50 gost

      pa nan odijde "veška pamet" v mesto (M.Sobota). Tou, ka se tan navčiju po pouti domov vse pozabijo.Ta mala dečica, ka su Sobote nej ešče vidla du mislila, ka su prišla v Los Angeles.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2017 ob 14:23 gost

      Streja de se opet popravila, taka kak vse stvari v državni lasti. Cejna de velka, kvaliteta pa nula, tak ka ob prvon neurji mo opet strejo po Bogojini iskali.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.08.2017 ob 18:58 gost

      Malo pejnez malo muzike 😆 skoz najcenejsega izbrati. Na konci se pa itak pokaze ka najdraksa varianta pa se kvaliteta za kurec. Nesce bi mogo opravljena dela prevzeti pa s tem tudi neka jamciti. Samo zau v slo se prevzemi delajo v gostilnah.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.