https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na letošnjem Bogračfestu slavila ekipa Zavarovalnica Triglav

Lendava, 27.08.2017 ob 7:00  

Lendava, svetovna prestolnica bograča, je tudi letos tradicionalno gostila največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, Bogračfest.

Na Bogračfestu je letos sodelovalo 91 ekip iz Slovenije in sosednjih držav. Tekmovalci so s svojimi odličnimi bograči razvajali obiskovalce, obenem pa so se tekmovalne ekipe potegovale za laskavi naziv »Mojster bograča«. Prvo mesto je zasedla ekipa Zavarovalnica Triglav, drugo Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava, tretje pa Cadis. Ocenjevalna komisija je podelila tudi naziv za »Najlepše urejeno tekmovališče« ekipi Vrtec Lendava.

Ob 8. uri zjutraj so prizorišče z budnico prebudila godba na pihala, sledila je dobrodošlica organizatorjev ter prevzem sestavin in urejanje tekmovališča, ekipe pa so se s kuhanjem in bojem za naziv »Mojster bograča« spopadle ob 13. uri. Po podelitvi nazivov se je zvečer pričela zabava z nastopom hrvaške glasbenice Danijele Martinović.

Na Bogračfestu 2017 se je v pripravi bograča preizkusil tudi znani kuhar Darko Klemen,  zmagovalec MasterChef Slovenije 2016.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2017 ob 9:33 gost

      ..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2017 ob 12:37 gost

      Sramota Lendava! Me veseli, da je kar nekaj domačinov z mano vred bojkotiralo to bedno prireditev in odšlo drugam ven iz Lendave. Danijela in Vesna Pičkarovič. Ljudje božji organizatorji kje mi živimo v Sloveniji ali na Hrvaškem?? Vsako leto isti kurac ,sem vlećete poceni odslužene hrvaške pevke, pevce in bende. res ste vredni svojih penezov. Še posebej sem razočaran nad študenti, ki so si privlekli Vesno Pičkarovič. Sramota od sramote. Pa kaj se tak prilagajate ciganom, oni najraje poslušajo tale balkan, te pa se pritožujete nad tem, da vas čarni pretepajo. Še bolj bi vas mogli, budale fuknjene le to hrvatijo vlačite k nam , kot da v Sloveniji ne bi imeli dovolj kvalitetnih bendov, samo organizatorji žal to ne vedo, ker se v Lendavi in celem prekmurju posluša samo radio 105-Stodrek! Kak bi te naj znali, kako muziko in kake bende mamo v Sloveniji. Dokler boste hrvatom lezli v rit mene in še kar nekaj domačinov ne bo na Bogračijado, popiškamo se mi na prestolnico bograča. Lendava postaja vse bolj Hrvaško mesto. Se potem čudite, zakaj Lendavčani množično zapuščamo Lendavo in odhajamo živet v notranjost Slovenije????? Fack of organizatorji, ki ste poklicali hrvaško sranje za večerni del. V faco vam bom povedal svoje, ko vas vidim v živo. Hlapci Hrvaški!

      30 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2017 ob 15:13 gost

        Na konjušijadi pa smo poslušali samo vogrske pesmi kero pa nihče od nas nej razmo . Rajši poslušam Hrvaško muziko kak pa Vogrsko v Sloveniji pa tak nega bogvekaj za poslusat

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2017 ob 16:07 gost

        Te pa van naj drugo leto pripelajo Damjana Murka on je tak čar za vas keri lejko poslujsate slovensko muziko

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.08.2017 ob 9:53 STANKO gost

        V soboto bo še več domačinov bojkotiralo Lendavsko trgatev..SAMOVOLJA IN VSEMOČ LENDAVSKEGA ŠERIFA BALAŽEKA IN NJEGOVIH RITOLIZNIKOV ,DA SE ZABAVNI DEL PRESELI IN ODVIJA PRI NA NABRZINO NAREJENEM PLATOJU PRI STOLPU ....JE RES VIŠEK ŠERIFA..VEČ KOT 1200 LJUDI JE BILO V ANKETI PROTI ,A ŠERIF BALAŽEK .PA ENOOKI SO NAREDILI PO SVOJE.....DOVOLJ IMAMO TAKIH BLESAVIH ODLOČITEV ,DOVOLJ IMAMO BALAŽEKA IN NJEGOVIH RITOLIZNIKOV.......IZGINITE IN DAJTE NAM MIR!!!!

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2017 ob 12:51 Smrkec gost

      Panicka ni igrala...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.08.2017 ob 13:07 gost

      Panicka je bla, kdaj so čarni bratje cigoji naganjali pavre na Bogračijadi.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.08.2017 ob 15:14 keko gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.08.2017 ob 16:04 gost

      Res sramota za Lendavo. Organizatorji, a ne vidite, da vam ekipe iz notranjosti Slovenije odpovedujejo prireditev?. Zakaj le? A ne vidite, da imate vedno manj obiskovalcev?. Prireditev je namenjena kuharskim ekipam in rodbini. Tu bo dodal še rome in sosednje rome, ter seveda hrvaško odsluženo pevsko bando. Tudi sam sem z prijatelji bil letos na zadnji prireditvi, drugo leto bom drugje. Res je, kot je napisal prethodnik, ljudje vam bežijo iz Lendave in kot je za videti se nahajajo istega časa na drugih lokacijah. V Lendavi pa župan, ki se mu klanjajo na kolenih, ko gre mimo stojnic in ta vedno ena in ista tekmovalna bitja ostajajo. Videl sem tudi, da precej lanskih kuharjev ni več, jim je dopizdilo pohrvatenje, pomađarjanje, poromljanje. Amen.

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2017 ob 12:38 IVEK gost

        Popolnoma se strinjam s tabo..ZAPISAL SI GOLO RESNICO ,KI JO LENDAVSKI ŠERIF NOČE PRIZNATE..SPREHAJA SE Z VARNOSTNIKI??HALO?PA KOGA SE BOJI?OBČANOV??PA TURČINA RAZKARUJE ,A NA PRAVEGA PREDSEDNIKA PA SE NE SPOMNI ...DRUGO LETO BO TO:DREKAJADA!!

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.08.2017 ob 7:36 gost

      Popolnoma se strinjam z zgornjima komentarjema. Ali res v nimamo nobenega solidnega glasbenega izvajalca v Sloveniji ? Kar mi je pa najbolj padlo v oči pa je turistični vlakec, ki je vozil turiste po Lendavi. Sploh ne za to, ker je imel ČK registracijo, ampak je na njem veselo plapolala HR zastavica. Le kaj si je mislil tuji gost, ko je sedel na vlakec in zagledal HR zastavo ? In potem smo mi zmagovalci arbitražnega sporazuma ?

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.08.2017 ob 9:00 hlosk gost

      zgornji komentarji samo potrjujejo, da lendava dela prav in se je kot internacuonalno mesto odločila v tej smeri nadaljevati. glede glasbene skupine pa ni vazno, ce so hrvaski bandi. pisarovicka je za nic

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.08.2017 ob 9:15 Korošec gost

      Glede teg , da smo trenutno v hotelu Lipa v Lendavi, smo imeli mižnost obiskati tudi omenjeno prireditev, če bi imel vsaj pol litra vina v sebi, bi bil prepričan, da se nahajam nekje v notranjosti Hrvaške. Tudi Murski Val je imel "bend", ki je prepeval 100 let stare jugo melodije..halo?? Pa kaj vi nikoli ne boste čutili domoljublja. Priporočam organizatorjem, naj si vzamejo čas in drugo leto obiščejo kake prireditve po Sloveniji, pa naj si vzamejo za vzgled kako mora to izgledati, kar se tiče glasbenih izvajalcev. Šeta komedija zvana Bogračijada, nima ne repa ne glave, zavedam se, da ste na obrobju naše male države, a vam to ne more služiti za opravičilo za zaplankanost.

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.08.2017 ob 9:46 gost

      Lendava se je prodala hrvatom, jaz tudi ta kraj več ne smatram za Slovenijo. Še v Prlekiji so glede glasbe boljše organizirani, tam jih ni sram poklicat kaki slovenski narodni ansambel, tudi slovenski pop pa rock je tam za videt v živo, še posebej v Ljutomeru, Ormožu in Radencih.. Tu se že lahko počutiš, ko greš tja da smo v Sloveniji. V Lendavi pa res ko da smo v drugi državi, vsako leto hujše na teh prireditvah, zato se Lendave v tem času izognem pa grem pač drugam, na srečo, so v času ko je Bogračijada in Lendavska trgatev tudi drugje prireditvee in grem pač tja. Boste videli, kaj bo Lendava čez 20 let, mesto duhov, samo starci bodo tu ostali, nekaj madžarov in Hrvatov in to je to. Slovenci kar jih je preostalo se bodo vsi izselili, že zdaj se jih je ogromno.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.08.2017 ob 13:18 Gost gost

      Pred leti je bil na Bogracfestu Adi Smolar in ste/so se vecinoma vsi zgrazali... ces kaj na Bogracfestu nekdo prepeva o rolici papirja. Hr muzika vam ni vsec. No, me zanima, koliko nergacev bo pa prislo potem v soboto na prireditev.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.08.2017 ob 20:58 gost

      Ja in te sem ravno nazadje bil na bogračijadi, ko je bil Smolar, napravo je dobro fešto, če pa so dva tri posameznile zmotila njegova besedila te pa ala jim vera. Kaka besedila pa majo hrvaški pevci in pevke. Vse po istem kopite, bolujem zbog nje, varala me je, ne mogu bez nje, ostavila mi je, sama depresija, človeka prime, da bi se kar vstrelil, ne vem kak lahko na taka zamorjena besedila žuraš in se zabavaš. Na Lendavski trgatvi sem pa bil nazadnje, ko je bla kvalitetna pevka Tinkara Kovač in Anika Horvat. Od takrat naprej pa pridek k nam le še poceni pocukrani Hrvati z njihovo melanholijo. Šel bom to leto podpret Mlade Gamse, naj udriha slovenska muzika po goricah pa Lendavi, ka se bodo cigani pa ljubitelji Cropop žrli celo noč. Upam, da boste nehali z tem načrtnih pohrvatenjem, ker to ne vodi nikamor. Tudi jaz se na žalost v kratkem selim iz tega kraja, ker se tu kot Slovenec ne počutim več dobro. Žal je Lendava res bolj ali manj pohrvatena pa pomadžarjena, še slovenske glasbe se sramujejo. Predvsem organizatorji. Ko ta je radio 105 edini radio na planetu zemlja, v vseh kafičih vsi vrtijo radio 105, tak da še v gostilne v Lendavi že dolgo ne hodim. res se tu počutim, kot da je en del mesta Madžarski en del pa Medžimurski, o slovencih pa ne duha ne sluha. Zato ja dragi prijatelji odlazim iz ovoga maloga ljepoga grada. Isten velet!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.08.2017 ob 14:07 kabir bedi gost

      Glavno, da vsi, ki ste tako proti HR glasbi veselo hodite na hrvaško morje in tam zapravljate...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.08.2017 ob 14:52 gost

      kabir bedi, tu si se pa zajebal, Domoljub je lahko samo 100%-ten in dosleden, ne pa jebiveter, kot si ti.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.08.2017 ob 22:37 gost

      Odjebi z hrvaški morjem. Nazadnje sem bil tam 1991. In nikoli več tem zahrbtnežem. Je slovensko primorje, čisto okey za mene, če pa bi že moral v tujino, bi te že raje šel v Črno Goro, kjer so bolj prijazni ljudje in niso taki dvolični pizduni kot hrčeki.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.09.2017 ob 14:55 firtoh gost

      V Lendavi lahko občutiš veter Hrvaško-ogrske pogodbe ... Hrvatsko-ugarska nagodba http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?ID=26523

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.