https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pozdrav jeseni v Černelavce privabil številne obiskovalce

Černelavci, 05.09.2017 ob 10:00  

Kulturno - turistično društvo Černelavci je od 1. do 3. septembra organiziralo tradicionalno prireditev "Pozdrav jeseni".

Prireditev se je začela že v petek s predavanjem Metke Vlaj "Z gibanjem proti stresu", zatem pa se je predstavila Gledališka držina Nindrik-indrik iz Porabja z gledališko predstavo »Kalakarat«.

V soboto je najprej nastopil Franc Gorza, prikazali pa so tudi orodja, naprave ter jedi povezane z največjim praznikom nekoč – kolinami. Ob 18. uri je sledila kulturna prireditev ljudskih plesov in glasbe, kjer so nastopili: Mešani pevski zbor Černelavci, Ljudski godci Černelavci, Folklorna skupina društva upokojencev Črenšovci, Mešani pevski zbor Pavlove hiše/Pavelhaus Chor in Tamburaški orkester Ljutomer. Po prireditvi je sledila zabava z ansamblom Obvezna smer.

Zbrane je v soboto uvodoma nagovorila predsednica KTD Černelavci Jožica Viher, ki se je med drugim zahvalila vsem, ki kakorkoli prispevajo, da se prireditev vsako leto znova izvede. Društvu je ob uspešni izvedbi tradicionalne prireditve, v imenu murskosoboške občine, čestital tudi podžupan Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj.

Celotno dogajanje se je zaključilo v nedeljo, ki je tradicionalno namenjena najmlajšim in tokrat so predstavili ritmično gimnastiko in najmlajše razveselili s poslikavo obraza.

10 let Tehnične dediščine

KTD Černelavci, ki je bilo ustanovljeno februarja 2003, letos praznuje 10 let prikaza Tehnične dediščine, ki jo izvajajo v sklopu prireditve Pozdrav jeseni. Letošnja tema prireditve so bile koline. Obiskovalci so si lahko pogledali razstavo, na kateri je bilo razstavljeno, kaj vse potrebujemo za koline in tradicionalne jedi, kot so bujta repa, prekmurska šunka, meso iz tünke, krvavice, itd.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.