https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Murski Soboti predstavili knjigo Luther za katoličane

Murska Sobota, 06.09.2017 ob 7:05  

V Evangeličanskem centru v Murski Soboti so v ponedeljek 4. septembra, predstavili knjigo "Luther za katoličane", ki jo je ob spominu na 500-letnico začetka reformacije izdala založba Novi svet. Prevod knjige Luther za katoličane zajema 100 misli o veri, življenju, Cerkvi, vzgoji in zakonskem življenju.

Na predstavitvi knjige so sodelovali: mag. Geza Filo, škof Evangeličanske cerkve augsburške veroizpovedi v RS, dr. Jonatan Vinkler, kulturni in literarni zgodovinar, prevajalka dr. Tanja Žigon, docentka za prevodoslovje na ljubljanski Filozofski fakulteti je zaradi zadržanosti poslala svoj pisni prispevek, dr. Vinko Škafar, kapucin, teolog, profesor in prizadeven ekumenski delavec ter Djuro Ramač, predstavnik založbe.

Misli za to knjigo je zbral in uredil kardinal Kurt Koch, predsednik Papeškega sveta za pospeševanje edinosti kristjanov.

100 misli Martina Luthra je primeren vodnik, ki bralcu omogoča, da bolje spozna pričevalca vere Martina Luthra. Bralcu tako omogoča, da se na tej poti prepriča o lastni veri ter jo poglobi.

"100 strani pa lahko razumemo tudi kot povabilo katoličanom in luteranom, da se v duhu Martina Luthra poglobijo v bistvo vprašanja o Bogu in v kristocentrizem. Kajti zgolj tako bomo lahko počastili spomin na reformacijo v resnično ekumenski skupnosti, in to ne zgolj pragmatično, temveč v globljem smislu vere v križanega in vstalega Kristusa, ki ga je Luther tako sveže predstavil v vsem njegovem sijaju. Knjiga »100 strani« dokazuje, da le takšno ekumensko praznovanje reformacije ustreza temu, kar bi si želel Martin Luther", je ob predstavitvi knjige povedal evangeličanski škof Geza Filo.

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.