https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prekmurec zabil za zmago mariborskega podmladka v Ligi prvakov

Lendava, 14.9.2017  

Mariborski podmladek je slavil na uvodni tekmi Lige prvakov v Lendavi. Slavje je z zadetkom prislužil nekdanji nogometaš Mure Tomi Horvat.


Maribor : Spartak  1 : 0 (0 : 0)

Horvat 50. min

Stadion: Lendava

Maribor: Cajnko, Hodžić, Pirtovšek, Koblar, Horvat (od 84. Šlamberger), Matko (od 61. Grajfoner), Štor (od 46. Kukovec), Ogrinec, Žugelj, Kolmanič, Horvat. Trener: Muamer Vugdalić

Spartak: Maksimenko, Mironov, Voropaev, Volodkin, Petrunin, Ignatov, Rudenko (od 81. Kalachevskii), Orekhov, Lopatin (od 75. Gorbulin), Bakaev (od 57. Mazurov), Rasskazov. Trener: Aleksei Lunin

Foto: NK Maribor

Mariborski podmladek je novo sezono mladinske lige prvakov podobno kot pred tremi leti začel v Lendavi, kjer so se pomerili z ekipo Spartak iz Moskve.

Pobudo v igri so že na začetku prevzeli Rusi. Prvi stral na gol domačinov so dosegli prvi strel, a je Cajnko zaustavil poizkus Lopatina. Moskovčani so bili neuspešni tudi pri strelu v osmi minuti, ko je čez gol streljal Ignatov. Že minuto pozneje domače s strelom ogrožal Bakaev. V 26. minuti je imel Lopatin lep položaj za strel v kazenskem prostoru, a je na srečo Mariborčanov zgrešil. Štajerci so prvi strel sprožili v 29. minuti, ko je poizkusil Matko. Do konca prvega dela igre se je Maribor sicer malce prebudil, a so Rusi še vedno pretili. V 40. minuti so se znova približali golu Mariborčanov, a je Orekhov pa streljal čez gol.

Mariborčani so v drugem polčasu pokazali nekaj več hrabrosti. Rudi so sicer zapretili s prostim strelom, Maribor pa je bil tisti, ki je dosegel zadetek. V 50. minuti se je namreč za strel odloćil Tomi Horvat, Maksimenko pa je bil pri strelu Prekmurca nemočen. V nadaljevanju tekme so Mariborčani uspeli zadržati izid in Rusom zaprli poti do svojega gola. V 72. minuti je Cajnko ubranil vole Lopatina, s super obrambo pa se je izkazal tudi v 73. minuti, ko je po podaji z desne Rudenko bil sam pred golom,  in se je že zazdelo, da se bo mreža domačinov zatresla. A je bil mariborski vratar na mestu in z dobrim posredovanjem rešil svoj gol. Priložnost so kmalu dobili tudi domačini, ko se je Horvat znašel pred golom nasprotnika, a so Rusi v tem napadu odnesli celo kožo. 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2017 ob 9:46 shitura gost

      nekdanji nogometaš mure; je tudi nekdanji nogometaš Turnišča nej samo mure!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2017 ob 10:11 Mura gost

      In smo lahko ponosni na tomija in boharja saj se zna da sta v muri veliko naučila kakšno turnišče vejpa tan nega prihodnosti propad varašanci samo naša mura iz murske in čestitke obema prekmurcema

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.09.2017 ob 13:11 gost

      Kaj pa Žan Kolmanič, (Prlek iz Veržeja) - v kvalifikacijah za Ligo prvakov že med prvo šestnajsterco članske ekipe in v prvi postavi tekme proti Kršem?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.09.2017 ob 13:17 Prlekus gost

      Mladi prleški nogometni up, Žan Kolmanič iz Veržeja, je za mladinsko selekcijo NK Maribor, odigral celotno srečanje prve tekme UEFA Mladinske lige prvakov, ki so jo odigrali v Lendavi proti Spartaku iz Moskve. Zadetek za zmago vijoličastih je v uvodu drugega polčasa dosegel Prekmurec Tomi Horvat, s sedmimi zadetki najboljši strelec mladinskega državnega prvenstva. Žan je pred slabim mesecem prvič zaigral tudi v prvi postavi članske ekipe Maribora proti Krškemu ter z dobro igro opozoril nase, je pa tudi stalni član slovenske nogometne reprezentance U17. Tokrat je odigral celotno tekmo na evropski ravni pri mladincih. Vir: https://www.prlekija-on.net/lokalno/15819/zan-kolmanic-odigral-celotno-tekmo-mladinske-lige-prvakov.html

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.09.2017 ob 20:04 zahovič gost

      Kuzmič ti samo z neznanim Rusom meči pejneze v Murino luknjo brez dna in delaj igralce za Maribor. Nobeden mladi ne bo podpisal za Muro, ker starše naredijo nore in otroci nočejo podpisati za Muro, ker imajo z Mariborom za hrbtom vse dogovorjeno.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.