https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kulinarična druženja v Moravskih Toplicah zadovoljila obiskovalce

16.09.2017 ob 12:00  

Kulinarična ponudba na prostem je že uveljavljen trend doma in na tujem. V obdobju vrhunca minule poletne turistične sezone so se tudi v središču Moravskih Toplic v organizaciji Kulinaričnega društva dobrega gustoša zvrstila 4 kulinarična druženja, katerih obisk je zadovoljil ne samo organizatorje, marveč in predvsem tudi turiste in domačine.


Raznolika kulinarična ponudba na zelenici pri Pizzeriji Perunika v samem središču Moravskih Toplic je privabila radovedne kulinarične sladokusce na druženje pod milim nebom ob okušanju jedi, ki ne skrivajo prekmurskega pridiha. Lokalni gostinci in ponudniki domače kulinarike so se tokrat predstavili na terenu z odličnimi jedmi.

Izletniška kmetija Vinarium iz Bogojine je ponudila ajdovo kašo v solati z domačo šunko in svinjsko ribico, nadevano s suhimi slivami ter ajdovo kašo z gobami, sveže borovnice s kremo bele čokolade in čokoladnimi drobtinami.

Kulinarično društvo dobroga gustoša je poskrbelo za dobrote z žara (rostbeef v langašu, pulledpork burger, gurmanski hotdog, burger z nastrgano svinjino in svežo zelenjavo, burger z govejo pleskavico, glazirano čebulo in domačo bbq omako), langaš s česnom ali kislo smetano in sirom ter pražene dödöle.

Hiša Tara iz Moravskih Toplic je okušalne brbončice razvajala s čokoladno-medenim presenečenjem.

Okrepčevalnica pri Kapelici iz Andrejcev je obiskovalce razvedrila s prekmurskimi klobasami in pravimi goričkimi retaši.

Pri vinski ponudbi so bila v ospredju Vina Panon iz Filovcev, točil se je tudi špricer za NJO. Ljubitelji piv pa ste se lahko osvežili s pravim prekmurskim pivom Pier iz Ropoče (nekoč Ropočko pivo).

Za osvežilne napitke, začimbe ter zeliščni in bezgov sirup, limonade je poskrbela Ekosocialna kmetija Korenika iz Šalovcev.

Na prvem dogodku se je organizatorju pridružil priznani kuhar Marko Žagar iz Kluba gurmanov Skaručna.

Kulinarična tržnica dobroga gustoša je požela izjemno navdušenje med obiskovalci, zato se veselijo tudi kulinaričnih dogodkov v naslednji poletni turistični sezoni.

Sicer pa Kulinarično društvo dobroga gustoša ne miruje tudi v septembru, saj že 30. 9. 2017 v središču Moravskih Toplic prirejajo Bogračijado, kjer bodo spretnosti v tekmovalnem kuhanju najboljšega bograča v občini Moravske Toplice pomerile številne ekipe.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.