https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Mikkovi galeriji odprli razstavo del Gregorja Purgaja

Murska Sobota, 23.09.2017 ob 7:00  

V Mikkovi  galeriji Odprto Obrobje so včeraj odprli razstavo del Gregorja Purgaja. Odprtje razstave je potekalo v sklopu festivala MIKK21, ki se 22. in 23. septembra odvija na Grajskem dvorišču v Murski Soboti.

Gregor Purgaj je vsestransko aktiven umetnik.  Zanimajo ga tako rože kot grafično oblikovanje, risanje, grafiti, fotografija oziroma karkoli, samo, da je kreativno. Purgaj je letošnji nagrajenec in dolgoletni ustvarjalec na domači alternativni sceni.  

"Navdušenje nad grafiti, ki so se v 80tih srečali z moderno umetnostjo v podobi Jean Michel Basquata, Keith Haringa, Pop Art-a, obrodi sadove v nekakšnem lastnem likovnem jeziku, podobi po kateri je Purgaj postal prepoznaven. Prepoznaven je tudi v domačem okolju v Murski Soboti, kjer je prav v Mikku prvič leta 2006 predstavil svoja dela", je povedala vodja in koordinator multimedijskega centra Maja Škrbič.

Gregor Purgaj z razstavo SLEEPLESS predstavlja fragment letošnje lastne kreativnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.