https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mestno središče dobiva novo podobo

Murska Sobota, 29.09.2017 ob 10:00  

Ob murskosoboški občini potekajo gradbena dela za izvedbo 1. faze prenove mestnega središča, katere vrednost znaša 470 tisoč evrov. 

Območje med občinsko stavbo in Trgom zmage, ki predstavlja del zgodovinske osi Soboški grad-Evangeličanska cerkev, trenutno preurejajo. Izvajalec del, murskosoboški Pomgrad, bo z gradbenimi deli končal do konec oktobra oz. začetka novembra letošnjega leta.  

Cilj prenove mestnega središča je vrnitev življenja v najožje mestno jedro Murske Sobote. Kot smo že poročali, bo v prvi fazi urejen nov Trubarjev drevored, sicer pa celovita prenova obsega novo ureditev najpomembnejše mestne površine – južnega dela Slovenske ulice s Trgom zmage. Nov Trubarjev drevored bo tako povezal zgodovinsko os med mestnim gradom in evangeličansko cerkvijo, s tem bo grajski park povezal z najožjim mestnim središčem v srce mesta.

Prva faza prenove bo znašala 470 tisoč evrov in bo sofinancirana iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb Evropskega sklada za regionalni razvoj. 20 % sredstev bo zagotovila Mestna občina Murska Sobota, 80 % pa bo zagotovljenih iz evropskih fondov.

Ploščad bo od Slovenske in Kardoševe ulice ločena s konfini in za funkcioniranje ploščadi tudi s potopnimi količki. Ne bo pa več prevozna in na njej ne bo parkirišč.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2017 ob 11:24 ne volim gost

      Vidi se ,da se volitve bližajo in eden bi na vse načine bil še naprej rad na prestoli

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2017 ob 16:20 GGG gost

      100 x

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2017 ob 17:06 gloria gost

      japek @@@ Idi njemi vlejči čim duže

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.09.2017 ob 19:40 Za napredek Sobote gost

      Eni ste pa rejsan teleta, nej je dobro či se kaj dela, nej je dobro či se ne dela. Halo, či doma nesmite zucnoti te se ne oglašajte na forumi z blesavimi komentari.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.10.2017 ob 16:06 pravičnež gost

      Za napredek ........... Ka tij si tudi z obrazom v županovoj zadnjici in seveda ne vediš okoli sebe nič .To je nekomu prvi in zadnji mandat

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.10.2017 ob 7:17 gost

      Hvala bogu, da se je zacelo premika. Bravo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.11.2017 ob 21:24 gost

      RITOLIZNIKI RDEČI

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.