https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi iz petih držav v Pomurju spoznavanjo osnove podjetništva na podeželju

08.10.2017 ob 11:40  

Danes se prične mladinska izmenjava »Young entrepreneur: Create your opportunity in the countryside«, ki bo v Rakičan pripeljala mlade iz Slovenije, Poljske, Romunije, Estonije in Hrvaške.

Kot pravijo organizatorji projekta, Zavod Roka iz Černelavcev, je ideja o projektu nastala prav zato, ker največ brezposelnosti med mladimi beležimo prav na podeželju: »Zaradi tega se mnogi mladi odseljujejo iz podeželja, bežijo v tujino, številni brezposelni pa se soočajo s pomanjkanjem motivacije, ki lahko vodi tudi v depresijo in izgubo življenjske energije.« Kot glavni cilj projekta so si zato zadali, da mlade spodbudijo k temu, da rešitve zase poiščejo sami, tako da se ozrejo za podjetniškimi priložnostmi v domačem okolju.

Na devetdnevni izmenjavi, ki bo potekala do 16.oktobra, se bodo mladi na izmenjavi preko neformalnih izobraževalnih metod podali v svet podjetništva, spoznali primere dobrih praks, programe za spodbujanje podjetništva, iskali priložnosti zase v svojem domačem okolju ter navsezadnje tudi sami razvijali podjetniške ideje.

Ker pa bodo delovali v mednarodno mešanem okolju, bodo poleg znanja o podjetništvu pridobili tudi širšo paleto kompetenc: izboljšali bodo znanje tujih jezikov, krepili medkulturno sodelovanje, spletali prijateljstva, izboljšali svojo povezanost z Evropo, se preizkušali v javnem nastopanju, skupinskem delu, zagovarjali svoje mnenje idr.

Ob koncu projekta bodo mladi prejeli potrdilo Youthpass, kjer bodo zajeli znanja in veščine, ki jih bodo pridobili tekom izmenjave. Youthpass postaja prepoznan tudi s strani delodajalcev, ki preko tega potrdila prepoznajo kvalitete mladih, ki iščejo zaposlitev.

Projekt izvaja Zavod Roka, sofinanciran pa je v okviru programov Erasmus+ Mladi v akciji.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.