https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola, globa 1500 evrov

09.10.2017 ob 11:30  

Policisti Postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so, 7. oktobra 2017, na avtocesti izven mesta Murska Sobota, zaradi nepravilnega prehitevanja ustavili voznika skupine vozil. Ker je voznik kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti, so postopek prevzeli policisti Postaje prometne policije Murska Sobota.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je 45-letni državljan Madžarske, vozil skupino vozil, sestavljeno iz vlečenega vozila in polpriklopnega vozila po avtocesti iz smeri Lendave proti Murski Soboti.

Med vožnjo je kljub temu, da je s prometno signalizacijo prehitevanje s tovornim vozilom prepovedano, prehiteval drugo tovorno vozilo, kar je opazila policijska patrulja, zato se je zapeljala za voznikom in ga ustavila na počivališču Murska Sobota - Sever. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti. Vozniku je bil ob 16.54 odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,07 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Foto: tednik.si

Zoper tujega državljana je bilo odrejeno pridržanje po določili Zakona o prekrških in podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljutomeru, kjer mu je bila izrečena globa 1.500,00 evrov in 18 kazenskih točk v cestnem prometu.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.