https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Mitja Duh s tekom ujel novo življenje

20.10.2017 ob 10:45  

V sredo, 18. oktobra, je v MIKKovem klubskem prostoru potekalo predavanje in pogovorni večer z Mitjem Duhom, avtorjem knjige Tek za življenjem. 

Knjižni prvenec Mitje Duha, z naslovom "Tek za življenjem", je izšel konec leta 2014. Avtor knjige, ki je ozdravljeni odvisnik od trdih drog, na 200 straneh pripoveduje o temačnem obdobju svojega življenja. Kljub temu, da je bil vzoren učenec in odličen športnik, je po spletu okoliščin (tekmovanje s prijateljem) skrenil s poti. Pri 15 letih je prvič okusil heroin in pri trdih drogah vztrajal kar 16 let. Po ločitvi staršev je živel pri očetu, pri 19-ih letih se je odselil k prijatelju, kjer je bival le kratek čas. Začel je tudi ropati in posledično je pristal v zaporu. Na Dobu je preživel skoraj pet let. V času zapora in še preden je pristal v zaporu, se je spopadal s shizofrenijo in glasovi, ki so mu prigovarjali tudi to, naj si vzame življenje. Od drog se je poskusil odvaditi desetkrat, nazadnje mu je uspelo, tudi po zaslugi športa.

 

Pretresljiva zgodba Mitje Duha je zgodba avtorjevega boja z demoni in pastmi, ki jih je prinesla huda odvisnost od drog. Je zgodba trdih in neizprosnih padcev v temo razuma ter nepredstavljivih junaških vrnitev v svet živih. Je zgodba o tem, kako se ne smemo nikoli predati in kako lahko s sanjami ter izjemno notranjo močjo premagamo najtežje življenjske ovire. Roman z bolečo in iskreno zgodbo, je dokaz, kako lahko neustrašna volja in pogum premagata strah.

Trboveljčan Mitja Duh je ustanovitelj in predsednik Športno-humanitarnega društva Človek, licencirani športni vaditelj ter prehranski svetovalec, poleg tega redno deluje kot laični terapevt pri pomoči odvisnikom od nedovoljenih drog in na različne načine pomaga ljudem v stiskah. Je poročen in ima dve leti staro hčerko Klaro.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.