https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Uefa namenila slovenskim klubom skoraj 600.000 solidarnostnih evrov

20.10.2017  

Evropska nogometna zveza (Uefa) je povečala znesek za solidarnostna plačila za razvoj mladinskih programov. Uefa, ki jo vodi Aleksander Čeferin, bo med prvoligaške evropske klube razdelila skupno 124,37 milijona evrov. Ta znesek so zagotovili prihodki evropskih klubskih tekmovanj iz sezone 2016/17.

Osemdeset odstotkov zneska bodo dobile nacionalne zveze (in/ali lige), katerih klubi so sodelovali v skupinskem delu lige prvakov, 20 odstotkov pa zvezam (in/ali ligam), ki v skupinskem delu lige prvakov niso imele svojih predstavnikov. Med slednje spada tudi Nogometna zveza Slovenije oziroma Prva liga Telekom Slovenije, ki bo tako dobila 580.320 evrov.

Foto: lumin8.ca

Po sezoni 2015/16 so klubom za te namene razdelili 120,83 milijona evrov.

Plačila temeljijo na sistemu izpred dveh let, ki ga je ob tesnem sodelovanju z Evropskim združenjem klubov (Eca) uvedla Uefa.

 

Vir: STA

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.