https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murskosoboški umetnik je polepšal notranjost glasbene šole

Murska Sobota, 24.10.2017 ob 10:00  

Glasbena šola Murska Sobota je že vse od preselitve v nove prostore želela pustim, belim stenam šole dati lepši videz in tako ustvariti dodatno energijo mladim glasbenikom, ki obiskujejo njihovo šolo. Polepšave prostorov se je lotil murskosoboški umetnik in letošnji občinski nagrajenec, Gregor Purgaj.

 

V želji po poživitvi hodnikov in stopnišč so k sodelovanju povabili znanega murskosoboškega umetnika, Gregorja Purgaja, ki je pred časom med drugim lepo polepšal Bibliobus in transformator ob murskosoboški knjižnici.

Kot je na včerajšnji predstavitvi poslikav pojasnila ravnateljica glasbene šole, Erna Lukač, so mu povsem pustili proste roke, želeli so le, da so poslikave povezane z glasbo.

Purgaj je pojasnil, da se je projekta lotil z veseljem. In kmalu so izpod njegovih rok zasijali hodniki in stopnišča murskosoboške glasbene šole v novi, lepši in ustvarjalnejši podobi. Kot pravi Lukačeva, je za ustvarjalnost pomembno tudi primerno okolje.  Na novo pobarvani prostori dajejo prostoru dodatno energijo za ustvarjanje.

Gregor Purgaj, letošnji občinski nagrajenec ob kulturnem prazniku, je vsestranski umetnik. Kot vidni predstavnik Street Arta je že razstavljal v različnih krajih po Sloveniji in tujini. Njegova dela so zastopana tudi v stalnih zbirkah  Galerije Murska Sobota, Pomurskega muzeja Murska Sobota in v Špitalu v Gornji Radgoni. Sodeloval je tudi pri več videoprodukcijah (Animirani ŠKMjovci, Mačji pastir, Dežurni krivci, Ethnotrip,…), oblikovanjih zgoščenk (Stekli psi, Štefan Kovač Marko banda, Wrong, Hexenbrutal, Odpisani) ter raznih projektih: Ples možganov, Antikorupcija in Odprto obrobje.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.