https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

VIDEO: Ethnotrip z novim videospotom in glasbo za film

25.10.2017 ob 10:00  

Ethnotrip so te dni izdali videospot za naslovno pesem iz dokumentarnega filma Irena, lahkonoč, za katerega je skupina naredila tudi glasbo. Videospot je režiral Miha Čelar, ki je obenem scenarist in producent filma. Dokumentarni film je resnična in nenavadna ljubezenska zgodba iz prekmurskih ravnic.

Besedilo za pesem z naslovom Irena, lejko nouč je v prekmurščini napisal pisatelj Štefan Kardoš, glasba pa je po motivih ameriške ljudske pesmi (Goodnight, Irene), delo skupine Ethnotrip.

"Ko nas je režiser povabil k sodelovanju pri tem projektu, ter nam predstavil to nenavadno in tragično zgodbo, nismo oklevali. Ljubezen je del življenja vsakega od nas in izziv nam je bil uglasbiti to res nenavadno zgodbo. Obenem je to bilo tudi prvič, da smo delali glasbo za film, kar nam je bila le še dodatna motivacija", so povedali pri skupini Ethnotrip.

Irena, lahkonoč je resnična zgodba, ki govori o nenavadni ljubezni med Ireno in Avguštinom Mavčecem iz Turnišča v Prekmurju. V devetdesetih sta kmalu po poroki doživela težko prometno nesrečo, kjer je Irena utrpela hude možganske poškodbe, in se ni več prebudila. Zdravniki so jo hoteli prepustiti usodi počasne smrti, Avguštin pa jo je vzel iz bolnice in zanjo nesebično skrbi. Prvih 18 let je bil popolnoma sam, zdaj pa mu pomagajo 3 osebne asistentke. Pri svojih 40-ih se je po dolgoletni borbi z zdravstvenim sistemom odločil, da bo študiral pravo. Pred Avguštinom je zdaj zaključni pravosodni izpit in iskanje službe, s katero bi lahko opravljal delo odvetnika za človekove pravice in dostojno skrbel za Ireno.

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2017 ob 6:48 gost

      Kak Trnek pravi, "ide skous"!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.